Kıymalı Hamur İşleri

Kıymalı hamur işleri, et türlerinden hoşlanan kişiler için kaçınılmaz tariflerdir. Özellikle sıcak sıcak hazırlanılan kıymalı hamur işlerinin yanına ek olarak alternatif bir başka bir gıdaya gerek kalmadan bir bardak meşrubat ile güzel vakitler geçirebilirsiniz. Bilhassa et sevmeyen çocuklarınız varsa onlara kıymalı hamur işleri hazırlayıp böylelikle etin içerisinde bulunan vitamin ve mineralden de fayda kazandırmış olursunuz.
Hazırlanması çok zor olmayan bu tariflerden canınızın istediğini önereceğimiz tarif ile kolay bir şekilde hazırlayabilirsiniz.

Kıymalı Hamur İşleri


Kıymalı Kruvasan İçin Gerekli Malzemeleri

  • 1 paket milföy hamur
  • 2 tane yumurta sarısı
İç Harcı için
  • 250 gr kıyma
  • 1 yemek kaşığı sıvıyağ
  • 2 yemek kaşığı ince kıyım yapılmış maydanoz
  • 1 yemek kaşığı kuş üzümü
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 şeker kaşığı karabiber
  • 1 yemek kaşığı dolmalık fıstık
  • 2 tane kuru soğan
Kıymalı Kruvasan Nasıl Yapılır?

İlk önce kıymalı iç harcı hazırlayarak işe başlayın. Bunun için öncelikle kıymayı bir tavanın içerisine alın ve kavurmaya başlayın. Kıyma suyunu çekinde içerisine yağı ilave edip bir müddet daha kavurun. Ardından kıymanın içerisinde iki tane kuru soğanı ince kıyım yapıp ilave edin. Kuru soğan yumuşayınca harcın içerisine baharatlar ile tuzu ekleyip harmanlayın. Son olarak ince kıyım yapılmış olan maydanozu ilave edin ve karıştırın.
Ayrı bir yanmaz tava alın ve içerisine dolmalık fıstıkları ilave edip kavurun. Kavrulan fıstıkların üzerine kuş üzümlerine ilave edip bir iki kere kaşık ile karıştırın ve kavrulan malzemeyi kıymalı harcın içerisine ilave edin. Hazır olarak temin edilmiş olan hamurdan bir tanesini alın ve üçgen parçaya kesin. Üçgen hamurun bir ucuna kıymalı harçtan ilave dip rulo şeklinde sarın. Sarılan hamuru yağlı kâğıt serilmiş bir fırın tepsisinin üzerine dizin. Diğer kalan hamurlara da aynı işlemi uygulayıp üzerine yumurta sarısı sürün ve 185 derecelik fırına gönderin. Her tarafları kızarana dek pişirin ve akabinde fırından alıp sıcak olarak sunum yapın.

Afiyet olsun.

Kıymalı Poğaça İçin Gerekli Malzemeleri
  • 1 su bardağı oda ısısında yoğurt
  • 1 paket kuru maya
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 4 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 tane yumurta
  • 1 su bardağı sıvıyağ
İç Harcı için
  • 300 gr kıyma
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 şeker kaşığı karabiber
  • 1 tane kuru soğan
  • 1 tutam maydanoz
  • 1 şeker kaşığı kırmızı pul biber
Üzeri için
  • 1 tane yumurta sarısı
  • Çörek otu ve susam
Kıymalı Poğaça Nasıl Yapılır?

Kıymalı poğaçanın hazırlanmasına ilk olarak kıymalı harç ile başlayın. Bunun için bir tavanın içerisine sıvıyağ ilavesi yapın ve ısıtın. Isınan yağın içerisine bir tane kuru soğanı ince şekilde doğrayıp ilave edin. Soğanlar yumuşadıktan sonra kıymayı ilave edin ve kavurun. Kavrulan malzemelerin içerisine tuz, baharata ve ince kıyım yapılmış maydanozu ilave edip kavurun. Kavrulmuş olan kıymalı iç harcı bir kenara kaldırın ve hamuru yapma aşamasına geçin. Hamur için verilen sıvı malzemeleri hamur yoğurma kabının içerisine alın ve karıştırın. Üzerine bir paket mayayı su ile açıp ilave edin ve şeker serpiştirin. Ardından yavaş yavaş un ilavesi yapıp yoğurmaya başlayın. Hamurun ele yapışmayacak nitelik de olması gerekiyor. Hamuru mayalanması için yarım saat kadar bekletin. Sürenin ardından ceviz büyüklüğünde parçalar kopartın ve eliniz ile hafif açın. Ortasına iç harçtan ilave edin ve hamurun sadece kenar kısımlarını kapatın. Yağlanmış fırın tepsisine kıymalı poğaçaları dizin ve üzerine yumurta sarısı sürün çörek otu ve susam ile süsleyip fırına gönderin. 185-190 derecelik fırında istenilen kıvama gelene dek pişirin. Ardından sıcak olacak şekilde afiyet tüketin.

Kıymalı Börek İçin Gerekli Malzemeleri
  • 5 tane yufka
  • 1 su bardağı süt
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
İç Harcı için
  • 250 gr kıyma
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 şeker kaşığı karabiber
  • 1 tutam maydanoz
  • 2 tane orta boy kuru soğan
Üzeri için
  • Yumurta sarısı
  • Çörek otu ve susam
Kıymalı Börek Nasıl Yapılır?

Kıymalı börekleri hazırlamak için bir tane yanmaz tava alın ve içerisine yağı ilave edip kıymayı kavurun. Ardından kuru soğanları ince kıyım yapın ve kıymanın içerisine ilave edip kavurmaya devam edin. Tuz, baharat ve doğanmış maydanozları da ekleyip harcı karıştırın ve ocağın altını kapatın. Bir tane yufkayı tezgâhın üzerine serin ve 8 eşit üçgen parçaya kesin. Yufkanın üzerine süt ve yağ sürüp bir yemek kaşığı iç harçtan ilave edin ve rulo şeklinde sarıp yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin. Diğer yufkalara da aynı işlemi uygulayın ve üzerine yumurta sarısı sürüp 185 derecelik fırında pişirin.

Afiyet olsun.
21.01.2024 22:15:09
Kıymalı Hamur İşleri ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Kıymalı Hamur İşleri Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Kıymalı Hamur İşleri"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

Ekmek Kadayıfı Hamuru

Ekmek kadayıfı hamuru, Ekmek kadayıfı, çoğumuzun çok beğenerek ve severek yediği, şerbetli olan bir tatlıdır. Bilhassa Afyon ve Hatay şehirlerimizde dah...
Devamını Oku

Kruvasan Hamuru

Kruvasan Hamuru: Kruvasan, Türkçe adı ayçöreği olan, Fransız mutfağına ait bir açma türüdür. Fransızcada hilal açması anlamına gelen, Avusturya kökenli bu yi...
Devamını Oku

Makarna Hamuru

Makarna hamuru, Makarna ülkemizde çok sık tüketilen bir yemek çeşididir. Başta çocuklar olmak üzere, biz büyüklerde severek yiyoruz. Bugün ne pişirsem? Diye ...
Devamını Oku

Ekler Hamuru

Ekler hamuru, Ekler hamurunu yapmak, biraz ustalık ister. Sonraki yaptıklarınız, ilkinden daha iyi olacaktır. Ekler hamuru yaparken, detaylara di...
Devamını Oku

Şeker Hamuru Kurabiye

Şeker Hamuru Kurabiye, Şeker hamuru kurabiye tarifi için bazı püf noktalarını sizinle paylaşacağım. Kurabiye hamurumuzu yaptıktan sonra kesinlikle en az yarı...
Devamını Oku

Elmalı Pasta Hamuru

Elmalı pasta hamuru, halk arasında, genel olarak çok beğenilen bir pasta çeşididir. Bazı kişiler, elmayı sevmediği için bu pastayı sevmeyebilir. Fakat bu ham...
Devamını Oku

Waffle Hamuru

Waffle Hamuru, Waffle, Belçika'dan tüm dünyaya yayılmış bir tür tatlıdır. Kendine özgü pişirici bir makinesi bulunan bu yiyeceğin ismi, eski Fransızca'da bal...
Devamını Oku

Ispanaklı Börek Hamuru

Ispanaklı börek hamuru, Börek çeşitleri Türk mutfağında oldukça geniş bir yer kapsamaktadır. Ispanaklı börek bu çeşitlerden sadece bir tanesidir. Çoğunlukla ...
Devamını Oku

Milföy Hamuru

Milföy Hamuru, Lezzetli böreklerin yapımında kullanılan milföy hamurunu hazır bulabileceğiniz gibi evde kendiniz de yapabilirsiniz. Ayrıca bu yapımı kolay ol...
Devamını Oku

Gözleme Hamuru Tarifi

Gözleme hamurunun tarifi, çoğunlukla gözleme en kolay atıştırmalık beslenme ögesinden bir tanesidir. Hemen her şehirde pek çok çeşitte gözleme yapılmaktadır....
Devamını Oku

Evde Şeker Hamuru Yapımı

Evde Şeker Hamuru Yapımı, için oldukça az malzemeyle güzel bir tat ortaya çıkarabilirsiniz. Bunun için şerbet ve pudra şekeri yeterli olacaktır. Bunun için e...
Devamını Oku

Çiğ Börek Hamuru

Çiğ börek hamuru, Çiğ börek Eskişehir'e göç eden Kırım tatarlarına özgü bir börek çeşididir. Zamanla Eskişehir mutfağının en tanınmış böreği olan çiğ börek h...
Devamını Oku

Lazanya Hamuru

Lazanya hamuru, lazanya özellikle İtalyanların çeşitli makarnalarından birisidir. Lazanya çoğunlukla kıymalı yapılabildiği gibi aynı zamanda tavuk, sebze çeş...
Devamını Oku

Hamur Köftesi

Hamur köftesi, evde yapabileceğimiz basit bir yemek olmaktadır. İçerisindeki şeyler hemen hemen her zaman evde bulunabilecek malzemeler olmaktadır. Pratikliğ...
Devamını Oku

Baklava Hamuru

Baklava hamuru, özellikle büyük küçük herkesin severek yediği vazgeçilmez bir tatlı çeşididir. Özel günlerde, bayramlarda, düğünlerde ve diğer günlerde aynı ...
Devamını Oku

Hamur Tatlıları

Hamur tatlıları, hamur tatlıları sütlü tatlılara nazaran daha ağır olsa da Türk mutfağının vazgeçilmezleri arasındadır. Yüzlerce çeşit hamur tatlısı tarifi b...
Devamını Oku

Tuzlu Hamur İşleri

Tuzlu hamur işleri, gün masaları, davet sofraları, beş çayları ya da çocuklarınızın beslenme çantaları için değişik tuzlu hamur işi tariflerine yazımızın dev...
Devamını Oku

Milföy Hamurundan Börek

Milföy hamurundan yapılan börek hem lezzetli hem de pratik bir lezzettir. Bayanların beş çaylarının, vazgeçilmezlerindendir. Milföy hamurundan, birkaç ç...
Devamını Oku

Krep Hamuru

Krep Hamuru, Anadolu'da farklı isimlerle anılan krep özellikle kahvaltı masalarının vazgeçilmezidir. Tuzlu veya tatlı olarak yenilebilen un, yumurta, süt, sı...
Devamını Oku

Kurabiye Hamuru

Kurabiye hamuru, önceden yapılıp derin dondurucuda saklanabildiği için çalışan hanımların beklenmedik misafirlere karşı en büyük kurtarıcılarından biridir. S...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Hamur Tatlıları
Tuzlu Hamur İşleri
Milföy Hamurundan Börek
Krep Hamuru
Kurabiye Hamuru
Son Forum Konuları
Yoğurt Etkisi
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Mart - 2024