Krep Hamuru
Krep Hamuru, Anadolu'da farklı isimlerle anılan krep özellikle kahvaltı masalarının vazgeçilmezidir. Tuzlu veya tatlı olarak yenilebilen un, yumurta, süt, sıvı yağ, kabartma tozu ile yapılan bu lezzetli hamur işi, Özellikle Anadolu'da ve Trakya'da çok yaygın olarak yapılmaktadır. Bilinen diğer adları, cızlama, kaygana, akıtma ve en bilinen hali ile kreptir.
Krepin hamurunun iyi olması için, yağını ve özellikle kıvamını iyi yakalamak gerekmektedir. Fransızca kökenli crepa sözcüğünün Türkçe hali kreptir.
Krep Hamuru Malzemeleri- 2.5 çay fincanı un
- 3 yumurta
- 2 su bardağı süt
- Yarım, çay kaşığı tuz
- 2 çorba kaşığı sıvı yağ
- Tatlı olarak hazırlamak isterseniz 1 çorba kaşığı şeker
Krep Hamuru Nasıl Yapılır?
Unu derin bir kaba alıyoruz, içerisine yumurta, süt, tuz, sıvı yağ ve isteğe göre şekerimizi katıyoruz. Pürüzsüz bir hamur elde edene kadar bir çırpıcı yardımı ile çırpıyoruz. Hamur boza kıvamında olmalıdır. Mümkünse yapışmaz bir tava kullanıyoruz. Tavayı çok az bir yağ ile yağlıyor uz. Tavadaki yağ kızdıktan sonra, krep hamurumuzu, bir kepçe yardımı ile tavaya akıtıyoruz. Her iki tarafı da hafifçe pişiriyoruz. İsteğe göre. - Beyaz peynir ve maydanoz serpilerek dürüm şeklinde yenilebilir.
- Sucuk, sosis, salam veya hepsi karışım yapılıp dürüm şeklinde yenilebilir.
- Sucuklu yumurta, salamlı yumurta, sosisli yumurta, kaşarlı yumurta veya sade yumurta ile yenilir.
- Krepin, arasına reçel, pekmez, bal veya çikolata sürülerek dürüm şeklinde yenilir.
23.01.2024 03:13:51
Krep Hamuru ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz. Sayfayı Düzenle
|