Lahmacun hamuru, lahmacun daha çok dışarıda yenilmeye alışkın olunan bir besin olsa da evde de kolaylıkla hazırlanarak tüketilebilir. Lahmacun hamuru oldukça kolay hazırlanabilen bir hamur türüdür. Un, maya, su, tuz ve toz şeker ile hazırlanan hamurun lezzetli olabilmesi için yoğurma süresinin uzun tutulması gerekir. Ayrıca yoğrulduktan sonra en az 1 saat dinlenmesi gerekir.
Dışarıda satılan besinlerin ne şekilde ve hangi koşullarda yapıldığı bilinmediği için sağlık adına tereddüt edilerek tüketilmektedir. Dışarıda yenmesi çok fazla tercih edilen lahmacun evde hazırlandığında daha sağlıklı ve daha lezzetli olacaktır. Daha önce evde hiç lahmacun denemeyen kişiler tarifimizi denedikten sonra favori tarifleri arasına alacak. Evde lahmacun hamuru ve lahmacun nasıl yapılır? Gelin hep birlikte hazırlayarak bakalım.
Lahmacun hamuru için gerekli malzemeler
5 su bardağı un
1,5 su bardağı ılık su
1 kahve kaşığı instant maya
1 kahve kaşığı toz şeker
1 kahve kaşığı tuz
İç harcı için
Yarım kilo kıyma
3 tane orta büyüklükte kuru soğan
3 yemek kaşığı sıvıyağ
4 tane orta büyüklükte domates
Yarım bağ maydanoz
Yarım bağ nane
2 diş sarımsak
1 yemek kaşığı biber salçası
Karabiber, tuz ve kırmızı pul biber
Lahmacun hamuru ve içi nasıl hazırlanır?
Çukur bir kabın içine un elenerek alınır. Üzerine toz şeker, tuz eklenerek el ile karıştırılır.
Tekrar ortası havuz şeklinde açılarak maya eklenir ve üzerine ılık su yavaş yavaş eklenip yumuşak kıvamda bir hamur elde edilene kadar yoğrulur. Yaklaşık yarım saat kadar yoğrulduktan sonra hamurun üzeri kapatılır en az 1 saat dinlendirilir. Hamur dinlenme aşamasındayken lahmacun içi hazırlanır.
Lahmacun içi harcı için çukur bir kabın içine kıyma alınır. Kuru soğanın kabukları soyularak robottan geçirilir. Ardından domatesin kabukları soyulup yine robottan geçirilerek soğan ile kıymanın üzerine eklenir. Nane ve maydanoz da robottan çekildikten sonra malzemelere ilave edilir. Üzerine sarımsak minik minik doğranır. Biber salçası, tuz, sıvıyağ, karabiber ve kırmızı pul biber de eklenerek el ile homojen bir şekilde karıştırılır. İç harç hazırlandıktan ve lahmacun hamurunun bekleme süresi tamamlandıktan sonra fırın 250 dereceye ayarlanarak ısıtılır. Fırın tepsisi yağlanır. Dinlenen hamurdan yumurta ölçüsünde parçalar koparılarak bezeler hazırlanır. Mutfak tezgâhı unlanarak hazırlanan bezeler merdane yardımı ile 10 mm çapında açılır. Kalınlığının ise 3 mm kadar olması gerekir. Açılan lahmacun hamurlarının üzerine hazırlanan iç harçtan eşit ve her tarafını kapatacak şekilde yayılır. Lezzetli olması için iç harcının bol olması gerekir. Hazırlanan lahmacunlar yağlanmış fırın tepsisine alınarak yaklaşık 20 dakika pişirilir. Fırından alınarak sıcak olacak şekilde yanında ayran ve bol yeşil salata ile servis yapılır.
Afiyet olsun.
19.01.2024 23:59:51
Lahmacun Hamuru ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.
Yanlış Lahmacun olabildiğince sıcak fırında yapılır. Taş fırınlar 400-450 derece civarıdır. Evdeki fırında onu yakalayamazsınız tabi ama yine de en yüksek ayarda pişireceksiniz. 20 dakika flaan da değil, 5-6 dakika (kızarıncaya kadar işte). Ayrıca altına ya fırın taşı koyacaksınız ya da tepsiyi ters çevirip içerde ısıttıktan sonra kızgın tepsinin üzerine koyacaksınız ki altı çıtır çıtır olsun. Hüsamettin . 26.01.2019 21:15:07
İyi günler arkadaşlar,geçen gün arkadaşlarla lahmacun yemeğe gitmiştik.Lahmacunu dışarı da yerken çok lezzetli geliyor. Bir de bunu evde Denemek istiyoruz. Evdeki lahmacun Çok emek gerektiriyor.Lahmacun hamurunun nasıl yapacağımı bilmiyorum.Lahmacun hamurunun içine maya konuluyor mu?Lahmacun hamuru evde nasıl yapılıyor?Dışarıda ki ile aynı lezzette oluyor mu? Gülce Nehir . 02.11.2018 09:46:09
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024