Lahmacun Hamuru

Lahmacun hamuru, lahmacun daha çok dışarıda yenilmeye alışkın olunan bir besin olsa da evde de kolaylıkla hazırlanarak tüketilebilir. Lahmacun hamuru oldukça kolay hazırlanabilen bir hamur türüdür. Un, maya, su, tuz ve toz şeker ile hazırlanan hamurun lezzetli olabilmesi için yoğurma süresinin uzun tutulması gerekir. Ayrıca yoğrulduktan sonra en az 1 saat dinlenmesi gerekir.
Dışarıda satılan besinlerin ne şekilde ve hangi koşullarda yapıldığı bilinmediği için sağlık adına tereddüt edilerek tüketilmektedir. Dışarıda yenmesi çok fazla tercih edilen lahmacun evde hazırlandığında daha sağlıklı ve daha lezzetli olacaktır. Daha önce evde hiç lahmacun denemeyen kişiler tarifimizi denedikten sonra favori tarifleri arasına alacak. Evde lahmacun hamuru ve lahmacun nasıl yapılır? Gelin hep birlikte hazırlayarak bakalım.

Lahmacun hamuru için gerekli malzemeler

  • 5 su bardağı un
  • 1,5 su bardağı ılık su
  • 1 kahve kaşığı instant maya
  • 1 kahve kaşığı toz şeker
  • 1 kahve kaşığı tuz

İç harcı için

  • Yarım kilo kıyma
  • 3 tane orta büyüklükte kuru soğan
  • 3 yemek kaşığı sıvıyağ
  • 4 tane orta büyüklükte domates
  • Yarım bağ maydanoz
  • Yarım bağ nane
  • 2 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • Karabiber, tuz ve kırmızı pul biber

Lahmacun hamuru ve içi nasıl hazırlanır?


Çukur bir kabın içine un elenerek alınır. Üzerine toz şeker, tuz eklenerek el ile karıştırılır.
Tekrar ortası havuz şeklinde açılarak maya eklenir ve üzerine ılık su yavaş yavaş eklenip yumuşak kıvamda bir hamur elde edilene kadar yoğrulur. Yaklaşık yarım saat kadar yoğrulduktan sonra hamurun üzeri kapatılır en az 1 saat dinlendirilir. Hamur dinlenme aşamasındayken lahmacun içi hazırlanır.

Lahmacun içi harcı için çukur bir kabın içine kıyma alınır. Kuru soğanın kabukları soyularak robottan geçirilir. Ardından domatesin kabukları soyulup yine robottan geçirilerek soğan ile kıymanın üzerine eklenir. Nane ve maydanoz da robottan çekildikten sonra malzemelere ilave edilir. Üzerine sarımsak minik minik doğranır. Biber salçası, tuz, sıvıyağ, karabiber ve kırmızı pul biber de eklenerek el ile homojen bir şekilde karıştırılır. İç harç hazırlandıktan ve lahmacun hamurunun bekleme süresi tamamlandıktan sonra fırın 250 dereceye ayarlanarak ısıtılır. Fırın tepsisi yağlanır. Dinlenen hamurdan yumurta ölçüsünde parçalar koparılarak bezeler hazırlanır. Mutfak tezgâhı unlanarak hazırlanan bezeler merdane yardımı ile 10 mm çapında açılır. Kalınlığının ise 3 mm kadar olması gerekir. Açılan lahmacun hamurlarının üzerine hazırlanan iç harçtan eşit ve her tarafını kapatacak şekilde yayılır. Lezzetli olması için iç harcının bol olması gerekir. Hazırlanan lahmacunlar yağlanmış fırın tepsisine alınarak yaklaşık 20 dakika pişirilir. Fırından alınarak sıcak olacak şekilde yanında ayran ve bol yeşil salata ile servis yapılır.

Afiyet olsun.
19.01.2024 23:59:51
Lahmacun Hamuru ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Lahmacun Hamuru Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

2 Yorum Yapılmış "Lahmacun Hamuru"
Yanlış Lahmacun olabildiğince sıcak fırında yapılır. Taş fırınlar 400-450 derece civarıdır. Evdeki fırında onu yakalayamazsınız tabi ama yine de en yüksek ayarda pişireceksiniz. 20 dakika flaan da değil, 5-6 dakika (kızarıncaya kadar işte). Ayrıca altına ya fırın taşı koyacaksınız ya da tepsiyi ters çevirip içerde ısıttıktan sonra kızgın tepsinin üzerine koyacaksınız ki altı çıtır çıtır olsun.
Hüsamettin . 26.01.2019 21:15:07
İyi günler arkadaşlar,geçen gün arkadaşlarla lahmacun yemeğe gitmiştik.Lahmacunu dışarı da yerken çok lezzetli geliyor. Bir de bunu evde Denemek istiyoruz. Evdeki lahmacun Çok emek gerektiriyor.Lahmacun hamurunun nasıl yapacağımı bilmiyorum.Lahmacun hamurunun içine maya konuluyor mu?Lahmacun hamuru evde nasıl yapılıyor?Dışarıda ki ile aynı lezzette oluyor mu?
Gülce Nehir . 02.11.2018 09:46:09

Ekmek Kadayıfı Hamuru

Ekmek kadayıfı hamuru, Ekmek kadayıfı, çoğumuzun çok beğenerek ve severek yediği, şerbetli olan bir tatlıdır. Bilhassa Afyon ve Hatay şehirlerimizde dah...
Devamını Oku

Kruvasan Hamuru

Kruvasan Hamuru: Kruvasan, Türkçe adı ayçöreği olan, Fransız mutfağına ait bir açma türüdür. Fransızcada hilal açması anlamına gelen, Avusturya kökenli bu yi...
Devamını Oku

Makarna Hamuru

Makarna hamuru, Makarna ülkemizde çok sık tüketilen bir yemek çeşididir. Başta çocuklar olmak üzere, biz büyüklerde severek yiyoruz. Bugün ne pişirsem? Diye ...
Devamını Oku

Ekler Hamuru

Ekler hamuru, Ekler hamurunu yapmak, biraz ustalık ister. Sonraki yaptıklarınız, ilkinden daha iyi olacaktır. Ekler hamuru yaparken, detaylara di...
Devamını Oku

Şeker Hamuru Kurabiye

Şeker Hamuru Kurabiye, Şeker hamuru kurabiye tarifi için bazı püf noktalarını sizinle paylaşacağım. Kurabiye hamurumuzu yaptıktan sonra kesinlikle en az yarı...
Devamını Oku

Elmalı Pasta Hamuru

Elmalı pasta hamuru, halk arasında, genel olarak çok beğenilen bir pasta çeşididir. Bazı kişiler, elmayı sevmediği için bu pastayı sevmeyebilir. Fakat bu ham...
Devamını Oku

Waffle Hamuru

Waffle Hamuru, Waffle, Belçika'dan tüm dünyaya yayılmış bir tür tatlıdır. Kendine özgü pişirici bir makinesi bulunan bu yiyeceğin ismi, eski Fransızca'da bal...
Devamını Oku

Ispanaklı Börek Hamuru

Ispanaklı börek hamuru, Börek çeşitleri Türk mutfağında oldukça geniş bir yer kapsamaktadır. Ispanaklı börek bu çeşitlerden sadece bir tanesidir. Çoğunlukla ...
Devamını Oku

Milföy Hamuru

Milföy Hamuru, Lezzetli böreklerin yapımında kullanılan milföy hamurunu hazır bulabileceğiniz gibi evde kendiniz de yapabilirsiniz. Ayrıca bu yapımı kolay ol...
Devamını Oku

Gözleme Hamuru Tarifi

Gözleme hamurunun tarifi, çoğunlukla gözleme en kolay atıştırmalık beslenme ögesinden bir tanesidir. Hemen her şehirde pek çok çeşitte gözleme yapılmaktadır....
Devamını Oku

Evde Şeker Hamuru Yapımı

Evde Şeker Hamuru Yapımı, için oldukça az malzemeyle güzel bir tat ortaya çıkarabilirsiniz. Bunun için şerbet ve pudra şekeri yeterli olacaktır. Bunun için e...
Devamını Oku

Çiğ Börek Hamuru

Çiğ börek hamuru, Çiğ börek Eskişehir'e göç eden Kırım tatarlarına özgü bir börek çeşididir. Zamanla Eskişehir mutfağının en tanınmış böreği olan çiğ börek h...
Devamını Oku

Lazanya Hamuru

Lazanya hamuru, lazanya özellikle İtalyanların çeşitli makarnalarından birisidir. Lazanya çoğunlukla kıymalı yapılabildiği gibi aynı zamanda tavuk, sebze çeş...
Devamını Oku

Hamur Köftesi

Hamur köftesi, evde yapabileceğimiz basit bir yemek olmaktadır. İçerisindeki şeyler hemen hemen her zaman evde bulunabilecek malzemeler olmaktadır. Pratikliğ...
Devamını Oku

Baklava Hamuru

Baklava hamuru, özellikle büyük küçük herkesin severek yediği vazgeçilmez bir tatlı çeşididir. Özel günlerde, bayramlarda, düğünlerde ve diğer günlerde aynı ...
Devamını Oku

Hamur Tatlıları

Hamur tatlıları, hamur tatlıları sütlü tatlılara nazaran daha ağır olsa da Türk mutfağının vazgeçilmezleri arasındadır. Yüzlerce çeşit hamur tatlısı tarifi b...
Devamını Oku

Tuzlu Hamur İşleri

Tuzlu hamur işleri, gün masaları, davet sofraları, beş çayları ya da çocuklarınızın beslenme çantaları için değişik tuzlu hamur işi tariflerine yazımızın dev...
Devamını Oku

Milföy Hamurundan Börek

Milföy hamurundan yapılan börek hem lezzetli hem de pratik bir lezzettir. Bayanların beş çaylarının, vazgeçilmezlerindendir. Milföy hamurundan, birkaç ç...
Devamını Oku

Krep Hamuru

Krep Hamuru, Anadolu'da farklı isimlerle anılan krep özellikle kahvaltı masalarının vazgeçilmezidir. Tuzlu veya tatlı olarak yenilebilen un, yumurta, süt, sı...
Devamını Oku

Kurabiye Hamuru

Kurabiye hamuru, önceden yapılıp derin dondurucuda saklanabildiği için çalışan hanımların beklenmedik misafirlere karşı en büyük kurtarıcılarından biridir. S...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Hamur Tatlıları
Tuzlu Hamur İşleri
Milföy Hamurundan Börek
Krep Hamuru
Kurabiye Hamuru
Son Forum Konuları
Yoğurt Etkisi
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024