Mayasız Pizza Hamuru

Mayasız Pizza Hamuru; Mayasız pizza hamurunda her şeyin bir alternatifi olduğu gibi mayanın da bir alternatifi bulunmaktadır. Tıpkı mayalı hamurda olduğu gibi tam kıvamında lezzet bulacağınız mayasız pizza hamuru tarifi de bulunmaktadır. Tarifimiz 4 kişilik olan aile boyudur. Hamuru 30 santim çapında yuvarlak ya da kare biçimindeki tepsi çeşitlerine serip pişirilebilir.
Üst malzemelerde de dilenildiği gibi farklılıklar yapılabilir.

Hamur malzemeleri

  • 1 adet kadar yumurta.
  • 5 yemek kaşığı kadar zeytinyağı.
  • 4 yemek kaşığı kadar yoğurt.
  • 1 paket kadar kabartma tozu.
  • 1 çay kaşığı kadar tuz.
  • 1 çay kaşığı kadar toz şeker.
  • Alabildiği kadar un.

Üst malzemeler

  • 150 veya 200 gram kadar mozzarella peyniri ya da rende kaşar peyniri.
  • 15 ve 20 adet kadar dilimlenmiş sucuk.
  • 1 adet kadar domates.
  • 1'er adet kadar yeşil ve kırmızı biber.
  • İsteğe bağlı olarak 5 ve 6 adet kadar mantar.
  • 7 ve 8 adet kadar siyah zeytin.

Sosu için malzemeler

  • Yarım yemek kaşığı kadar domates salçası.
  • 1 yemek kaşığı kadar ketçap.
  • 1 yemek kaşığı kadar zeytinyağı.
  • 1 tatlı kaşığı kadar biber salçası.
  • 1 tutam kadar toz fesleğen.
  • 1 tutam kadar kekik.
  • Yarım çay bardağı kadar su.
Mayasız Pizza Hamuru Nasıl Yapılır?

Un dışındaki bütün hamur malzemelerini derin bir kâseye konulup karıştırılır.
Daha sonra, azar azar aldığı kadar un konularak yoğurmaya başlanılır. Kulak memesi kıvamında bir hamur olunca kenara alınır. Hamur kıvamına gelinceye kadar sos yapımına geçilir. Aynı zamanda diğer malzemeler dilimlenip, rendeleyip her şeyi hazırlanır. Sos için listede bulunan malzemeleri kıvam alana değin karıştırması gereklidir. Bütün hazırlıkları tamamlanıp kenarda bekleyen hamuru tezgâha alınıp merdane ile yuvarlak bir biçim verilir. Daha sonra altı yağlanmış olan pişirme tepsinize serip son düzeltmeler yapılır.

Hamurun üstüne sosu döküp köşelerden taşmayacak biçimde yayılır. Daha sonra, ilk olarak rende yapılan peyniri serpiştirilir ve ardından sucuk ve diğer arzu edilen pizza malzemeleri dizilir. Bütün işlemler yapılmışsa 200 derecede önceden ısıtılmış fırının alt gözünde 20 dakika kadar pişirilir. İpucu olarak, peynir ve diğer malzemeler erimeye başladığı zaman pizzanın üstünü bir tepsi ile kapatıp fırının yalnızca alt gözünü çalıştırılırsa üstüyle altının eşit miktarda pişmesini sağlanmış olur. Böylece üst kızarık, altı hamur kalmaz. Hepsi bu kadar pizza pişmesinin ardından yanında buz gibi soğuk içecekle servis yapılabilir.
20.01.2024 06:26:54
Mayasız Pizza Hamuru ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Mayasız Pizza Hamuru Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

1 Yorum Yapılmış "Mayasız Pizza Hamuru"
çok teşekkürler elime sağlık :)
Refiha . 13.01.2016

Ekmek Kadayıfı Hamuru

Ekmek kadayıfı hamuru, Ekmek kadayıfı, çoğumuzun çok beğenerek ve severek yediği, şerbetli olan bir tatlıdır. Bilhassa Afyon ve Hatay şehirlerimizde dah...
Devamını Oku

Kruvasan Hamuru

Kruvasan Hamuru: Kruvasan, Türkçe adı ayçöreği olan, Fransız mutfağına ait bir açma türüdür. Fransızcada hilal açması anlamına gelen, Avusturya kökenli bu yi...
Devamını Oku

Makarna Hamuru

Makarna hamuru, Makarna ülkemizde çok sık tüketilen bir yemek çeşididir. Başta çocuklar olmak üzere, biz büyüklerde severek yiyoruz. Bugün ne pişirsem? Diye ...
Devamını Oku

Ekler Hamuru

Ekler hamuru, Ekler hamurunu yapmak, biraz ustalık ister. Sonraki yaptıklarınız, ilkinden daha iyi olacaktır. Ekler hamuru yaparken, detaylara di...
Devamını Oku

Şeker Hamuru Kurabiye

Şeker Hamuru Kurabiye, Şeker hamuru kurabiye tarifi için bazı püf noktalarını sizinle paylaşacağım. Kurabiye hamurumuzu yaptıktan sonra kesinlikle en az yarı...
Devamını Oku

Elmalı Pasta Hamuru

Elmalı pasta hamuru, halk arasında, genel olarak çok beğenilen bir pasta çeşididir. Bazı kişiler, elmayı sevmediği için bu pastayı sevmeyebilir. Fakat bu ham...
Devamını Oku

Waffle Hamuru

Waffle Hamuru, Waffle, Belçika'dan tüm dünyaya yayılmış bir tür tatlıdır. Kendine özgü pişirici bir makinesi bulunan bu yiyeceğin ismi, eski Fransızca'da bal...
Devamını Oku

Ispanaklı Börek Hamuru

Ispanaklı börek hamuru, Börek çeşitleri Türk mutfağında oldukça geniş bir yer kapsamaktadır. Ispanaklı börek bu çeşitlerden sadece bir tanesidir. Çoğunlukla ...
Devamını Oku

Milföy Hamuru

Milföy Hamuru, Lezzetli böreklerin yapımında kullanılan milföy hamurunu hazır bulabileceğiniz gibi evde kendiniz de yapabilirsiniz. Ayrıca bu yapımı kolay ol...
Devamını Oku

Gözleme Hamuru Tarifi

Gözleme hamurunun tarifi, çoğunlukla gözleme en kolay atıştırmalık beslenme ögesinden bir tanesidir. Hemen her şehirde pek çok çeşitte gözleme yapılmaktadır....
Devamını Oku

Evde Şeker Hamuru Yapımı

Evde Şeker Hamuru Yapımı, için oldukça az malzemeyle güzel bir tat ortaya çıkarabilirsiniz. Bunun için şerbet ve pudra şekeri yeterli olacaktır. Bunun için e...
Devamını Oku

Çiğ Börek Hamuru

Çiğ börek hamuru, Çiğ börek Eskişehir'e göç eden Kırım tatarlarına özgü bir börek çeşididir. Zamanla Eskişehir mutfağının en tanınmış böreği olan çiğ börek h...
Devamını Oku

Lazanya Hamuru

Lazanya hamuru, lazanya özellikle İtalyanların çeşitli makarnalarından birisidir. Lazanya çoğunlukla kıymalı yapılabildiği gibi aynı zamanda tavuk, sebze çeş...
Devamını Oku

Hamur Köftesi

Hamur köftesi, evde yapabileceğimiz basit bir yemek olmaktadır. İçerisindeki şeyler hemen hemen her zaman evde bulunabilecek malzemeler olmaktadır. Pratikliğ...
Devamını Oku

Baklava Hamuru

Baklava hamuru, özellikle büyük küçük herkesin severek yediği vazgeçilmez bir tatlı çeşididir. Özel günlerde, bayramlarda, düğünlerde ve diğer günlerde aynı ...
Devamını Oku

Hamur Tatlıları

Hamur tatlıları, hamur tatlıları sütlü tatlılara nazaran daha ağır olsa da Türk mutfağının vazgeçilmezleri arasındadır. Yüzlerce çeşit hamur tatlısı tarifi b...
Devamını Oku

Tuzlu Hamur İşleri

Tuzlu hamur işleri, gün masaları, davet sofraları, beş çayları ya da çocuklarınızın beslenme çantaları için değişik tuzlu hamur işi tariflerine yazımızın dev...
Devamını Oku

Milföy Hamurundan Börek

Milföy hamurundan yapılan börek hem lezzetli hem de pratik bir lezzettir. Bayanların beş çaylarının, vazgeçilmezlerindendir. Milföy hamurundan, birkaç ç...
Devamını Oku

Krep Hamuru

Krep Hamuru, Anadolu'da farklı isimlerle anılan krep özellikle kahvaltı masalarının vazgeçilmezidir. Tuzlu veya tatlı olarak yenilebilen un, yumurta, süt, sı...
Devamını Oku

Kurabiye Hamuru

Kurabiye hamuru, önceden yapılıp derin dondurucuda saklanabildiği için çalışan hanımların beklenmedik misafirlere karşı en büyük kurtarıcılarından biridir. S...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Hamur Tatlıları
Tuzlu Hamur İşleri
Milföy Hamurundan Börek
Krep Hamuru
Kurabiye Hamuru
Son Forum Konuları
Yoğurt Etkisi
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024