Mayasız Pizza Hamuru
Mayasız Pizza Hamuru; Mayasız pizza hamurunda her şeyin bir alternatifi olduğu gibi mayanın da bir alternatifi bulunmaktadır. Tıpkı mayalı hamurda olduğu gibi tam kıvamında lezzet bulacağınız mayasız pizza hamuru tarifi de bulunmaktadır. Tarifimiz 4 kişilik olan aile boyudur. Hamuru 30 santim çapında yuvarlak ya da kare biçimindeki tepsi çeşitlerine serip pişirilebilir.
Üst malzemelerde de dilenildiği gibi farklılıklar yapılabilir.
Hamur malzemeleri- 1 adet kadar yumurta.
- 5 yemek kaşığı kadar zeytinyağı.
- 4 yemek kaşığı kadar yoğurt.
- 1 paket kadar kabartma tozu.
- 1 çay kaşığı kadar tuz.
- 1 çay kaşığı kadar toz şeker.
- Alabildiği kadar un.
Üst malzemeler- 150 veya 200 gram kadar mozzarella peyniri ya da rende kaşar peyniri.
- 15 ve 20 adet kadar dilimlenmiş sucuk.
- 1 adet kadar domates.
- 1'er adet kadar yeşil ve kırmızı biber.
- İsteğe bağlı olarak 5 ve 6 adet kadar mantar.
- 7 ve 8 adet kadar siyah zeytin.
Sosu için malzemeler- Yarım yemek kaşığı kadar domates salçası.
- 1 yemek kaşığı kadar ketçap.
- 1 yemek kaşığı kadar zeytinyağı.
- 1 tatlı kaşığı kadar biber salçası.
- 1 tutam kadar toz fesleğen.
- 1 tutam kadar kekik.
- Yarım çay bardağı kadar su.
Mayasız Pizza Hamuru Nasıl Yapılır?
Un dışındaki bütün hamur malzemelerini derin bir kâseye konulup karıştırılır.
Daha sonra, azar azar aldığı kadar un konularak yoğurmaya başlanılır. Kulak memesi kıvamında bir hamur olunca kenara alınır. Hamur kıvamına gelinceye kadar sos yapımına geçilir. Aynı zamanda diğer malzemeler dilimlenip, rendeleyip her şeyi hazırlanır. Sos için listede bulunan malzemeleri kıvam alana değin karıştırması gereklidir. Bütün hazırlıkları tamamlanıp kenarda bekleyen hamuru tezgâha alınıp merdane ile yuvarlak bir biçim verilir. Daha sonra altı yağlanmış olan pişirme tepsinize serip son düzeltmeler yapılır.
Hamurun üstüne sosu döküp köşelerden taşmayacak biçimde yayılır. Daha sonra, ilk olarak rende yapılan peyniri serpiştirilir ve ardından sucuk ve diğer arzu edilen pizza malzemeleri dizilir. Bütün işlemler yapılmışsa 200 derecede önceden ısıtılmış fırının alt gözünde 20 dakika kadar pişirilir. İpucu olarak, peynir ve diğer malzemeler erimeye başladığı zaman pizzanın üstünü bir tepsi ile kapatıp fırının yalnızca alt gözünü çalıştırılırsa üstüyle altının eşit miktarda pişmesini sağlanmış olur. Böylece üst kızarık, altı hamur kalmaz. Hepsi bu kadar pizza pişmesinin ardından yanında buz gibi soğuk içecekle servis yapılabilir.
20.01.2024 06:26:54
Mayasız Pizza Hamuru ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz. Sayfayı Düzenle
|