Pide Hamuru

Pide hamuru, genellikle pek çok çeşitte pide yapılmaktadır. Büyük küçük herkesin severek yediği besleyici bir besin kaynağıdır. Özellikle içine kullanılan malzemeler ile oldukça farklı lezzetlerde pide çeşitleri yapılabilmektedir. Ancak önemli olan pide hamurunun hazırlanmasıdır. Çünkü pide hamuru normal hamurlara oranla biraz daha sert yoğurularak hazırlanmaktadır.
Fakat evde yapılan pide hamuru mayalı olduğu için normal kulak memesi yumuşaklığında yoğurulması gerekmektedir. Evde istediğiniz zaman pide hamurunu hazırlayarak farklı malzemeler kullanarak pide hazırlayabilirsiniz. İster üzeri açık olsun isterse kapalı olsun mükemmel pideler hazırlamak artık çok kolaydır. Ayrıca pide hazırlarken tek bir malzeme yerine kısım kısım farklı malzemelerde kullanabilirsiniz.

Pide hamurunun malzemesi

  • 2 kilodan biraz eksik un,
  • 1 su bardağı süt,
  • 1 paket yaş maya,
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker,
  • 1,5 tatlı kaşığı tuz,
  • Bir miktar su,

Pidenin iç malzemesi

  • 1 kilo yağsız kıyma,
  • 4 adet yeşil biber,
  • 4 adet kırmızı biber,
  • 3 adet domates,
  • 3 adet kuru soğan,
  • 1 küçük kâse ince kıyılmış maydanoz,
  • 1,5 yemek kaşığı domates salçası,
  • 3 yemek kaşığı margarin veya tereyağı,
  • 1 su bardağı su,
  • 1 yemek kaşığı pul biber,
  • 1 yemek kaşığı tuz ve toz biber,
Pide hamurunun yoğrulması, öncelikle derin bir kâsenin içine unu alalım ve ortasında çukur açalım.
Daha sonra mayayı küçük bir kâsenin içerisine şekeri de ekleyerek ılık su ile kabarması için bırakalım. Kabaran mayayı, sütü, tuzu kâsenin içine ilave ederek karıştıralım. Yoğurma işlemi sırasında gerekli duyuldukça ılık su ekleyip kulak memesi yumuşaklığında bir hamur hazırlayalım. Hazırladığımız pide hamurunu yaklaşık 1 saat dinlenmesi için bir kenara kaldıralım.

Pidenin iç malzemesi nasıl yapılır?


Diğer tarafta pidenin iç malzemesini hazırlayalım. Öncelikle biberlerin kök kısımlarını çıkararak robottan geçirelim. Soğanları da aynı şekilde ortadan dörde böldükten sonra çok ezmeden dikkatlice çekelim. Pidenin içerisindeki biber ve domatesler biraz belli olmalıdır. Maydanozu da ince ince doğradıktan sonra büyük bir kabın içerisinde kıymayı, biberleri, domatesleri, soğanı da ekleyerek karıştıralım. Daha sonra baharatları ve tuzunu ilave edip yoğurmadan sadece el yordamı ile karıştıralım. En son işlem olarak maydanozu ve suyunu ilave edelim hafifçe sıkmadan karıştıralım. Artık pidenin iç harcı hazırlanmış oldu. Şimdi sırada dinlenmiş olan pide hamurunu cevizden biraz büyük bezeler alarak uzun ve ince şekilde açalım. Daha sonra hazırladığımız pide harcından bir miktar alarak hamurun üzerine düzgün bir şekilde yayalım. Önceden 250 derecede ısıttığımız fırında yaklaşık 5 dakika kadar altı kızarıncaya kadar pişirelim. Bu arada fırın tepsisi daha önceden ısıtılmış olmalı pide hamurunu ısındıktan sonra üzerine koyarak pişirelim. Sıcak servis yapalım.

Afiyet olsun.
22.01.2024 01:13:28
Pide Hamuru ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Pide Hamuru Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Pide Hamuru"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

Ekmek Kadayıfı Hamuru

Ekmek kadayıfı hamuru, Ekmek kadayıfı, çoğumuzun çok beğenerek ve severek yediği, şerbetli olan bir tatlıdır. Bilhassa Afyon ve Hatay şehirlerimizde dah...
Devamını Oku

Kruvasan Hamuru

Kruvasan Hamuru: Kruvasan, Türkçe adı ayçöreği olan, Fransız mutfağına ait bir açma türüdür. Fransızcada hilal açması anlamına gelen, Avusturya kökenli bu yi...
Devamını Oku

Makarna Hamuru

Makarna hamuru, Makarna ülkemizde çok sık tüketilen bir yemek çeşididir. Başta çocuklar olmak üzere, biz büyüklerde severek yiyoruz. Bugün ne pişirsem? Diye ...
Devamını Oku

Ekler Hamuru

Ekler hamuru, Ekler hamurunu yapmak, biraz ustalık ister. Sonraki yaptıklarınız, ilkinden daha iyi olacaktır. Ekler hamuru yaparken, detaylara di...
Devamını Oku

Şeker Hamuru Kurabiye

Şeker Hamuru Kurabiye, Şeker hamuru kurabiye tarifi için bazı püf noktalarını sizinle paylaşacağım. Kurabiye hamurumuzu yaptıktan sonra kesinlikle en az yarı...
Devamını Oku

Elmalı Pasta Hamuru

Elmalı pasta hamuru, halk arasında, genel olarak çok beğenilen bir pasta çeşididir. Bazı kişiler, elmayı sevmediği için bu pastayı sevmeyebilir. Fakat bu ham...
Devamını Oku

Waffle Hamuru

Waffle Hamuru, Waffle, Belçika'dan tüm dünyaya yayılmış bir tür tatlıdır. Kendine özgü pişirici bir makinesi bulunan bu yiyeceğin ismi, eski Fransızca'da bal...
Devamını Oku

Ispanaklı Börek Hamuru

Ispanaklı börek hamuru, Börek çeşitleri Türk mutfağında oldukça geniş bir yer kapsamaktadır. Ispanaklı börek bu çeşitlerden sadece bir tanesidir. Çoğunlukla ...
Devamını Oku

Milföy Hamuru

Milföy Hamuru, Lezzetli böreklerin yapımında kullanılan milföy hamurunu hazır bulabileceğiniz gibi evde kendiniz de yapabilirsiniz. Ayrıca bu yapımı kolay ol...
Devamını Oku

Gözleme Hamuru Tarifi

Gözleme hamurunun tarifi, çoğunlukla gözleme en kolay atıştırmalık beslenme ögesinden bir tanesidir. Hemen her şehirde pek çok çeşitte gözleme yapılmaktadır....
Devamını Oku

Evde Şeker Hamuru Yapımı

Evde Şeker Hamuru Yapımı, için oldukça az malzemeyle güzel bir tat ortaya çıkarabilirsiniz. Bunun için şerbet ve pudra şekeri yeterli olacaktır. Bunun için e...
Devamını Oku

Çiğ Börek Hamuru

Çiğ börek hamuru, Çiğ börek Eskişehir'e göç eden Kırım tatarlarına özgü bir börek çeşididir. Zamanla Eskişehir mutfağının en tanınmış böreği olan çiğ börek h...
Devamını Oku

Lazanya Hamuru

Lazanya hamuru, lazanya özellikle İtalyanların çeşitli makarnalarından birisidir. Lazanya çoğunlukla kıymalı yapılabildiği gibi aynı zamanda tavuk, sebze çeş...
Devamını Oku

Hamur Köftesi

Hamur köftesi, evde yapabileceğimiz basit bir yemek olmaktadır. İçerisindeki şeyler hemen hemen her zaman evde bulunabilecek malzemeler olmaktadır. Pratikliğ...
Devamını Oku

Baklava Hamuru

Baklava hamuru, özellikle büyük küçük herkesin severek yediği vazgeçilmez bir tatlı çeşididir. Özel günlerde, bayramlarda, düğünlerde ve diğer günlerde aynı ...
Devamını Oku

Hamur Tatlıları

Hamur tatlıları, hamur tatlıları sütlü tatlılara nazaran daha ağır olsa da Türk mutfağının vazgeçilmezleri arasındadır. Yüzlerce çeşit hamur tatlısı tarifi b...
Devamını Oku

Tuzlu Hamur İşleri

Tuzlu hamur işleri, gün masaları, davet sofraları, beş çayları ya da çocuklarınızın beslenme çantaları için değişik tuzlu hamur işi tariflerine yazımızın dev...
Devamını Oku

Milföy Hamurundan Börek

Milföy hamurundan yapılan börek hem lezzetli hem de pratik bir lezzettir. Bayanların beş çaylarının, vazgeçilmezlerindendir. Milföy hamurundan, birkaç ç...
Devamını Oku

Krep Hamuru

Krep Hamuru, Anadolu'da farklı isimlerle anılan krep özellikle kahvaltı masalarının vazgeçilmezidir. Tuzlu veya tatlı olarak yenilebilen un, yumurta, süt, sı...
Devamını Oku

Kurabiye Hamuru

Kurabiye hamuru, önceden yapılıp derin dondurucuda saklanabildiği için çalışan hanımların beklenmedik misafirlere karşı en büyük kurtarıcılarından biridir. S...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Hamur Tatlıları
Tuzlu Hamur İşleri
Milföy Hamurundan Börek
Krep Hamuru
Kurabiye Hamuru
Son Forum Konuları
Yoğurt Etkisi
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Mart - 2024