Pişi Hamuru

Pişi hamuru, genellikle mayalı olarak hazırlanır. Bazı yörelerde buna hamur kızartması da derler. Hatta zamanı olmayanlar fırından aldıkları ekmek hamuru ile pişi paralar. Aslında pişi hamurunun hazırlanması zor değildir. Sadece hamurun mayalanması için, biraz süreye ihtiyacımız var. Yazın sıcak günlerde daha hızlı mayalanan hamurun kışın soğukta mayalanırken biraz daha zamanı ihtiyacı oluyor.
Ancak hamuru soğukta sıcak bir ortama alabilirsiniz. Kalorifer peteği üzerine ya da hamuru fırında mayalama gibi seçeneklerinizde var.

Pişi hamuru instant maya, yaş maya dışında karbonatla da hazırlanabilir. Bu vereceğimiz tarifte hiç zorlanmazsınız. Üstelik hamur karbonatla hazırlandığından, pişiyi kızartırken fazla yağda çekmez. Bu açıdan daha sağlıklı bir hamur olduğunu söyleyelim. Hamurun dinlenmesi de daha kısa sürer. Sadece içine ilave edeceğiniz unu azar azar koyun. Çok sert bir hamur olmayacak. Kızartırken de bol yağda kızartın. Pişilerin puf puf kabardığını göreceksiniz. İster sıcak ister soğuk yiyebileceğiniz lezzetli pişiler hazırlayacaksınız. Dilerseniz pişi hamurunu birlikte hazırlamaya başlayalım. Kahvaltı için herkese güzel bir sürpriz olacak. Hepinize kolay gelsin.

Pişi hamuru için gerekli malzemeler

  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 tatlı kaşığı karbonat
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Alabildiği kadar elenmiş un
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Kızartmak için sıvı yağ

Pişi hamuru nasıl yapılır?


Hamuru yoğuracağınız kabın içine bir miktar unu koyarak, ortasını havuz şeklinde açın.
Buraya yoğurdu, tuzu, sıvı yağı ve karbonatı koyun. Hamuru elinizle yoğurmaya başlayın. Kulak memesi kıvamında bir hamur elde edinceye kadar içine un ilave edin. Pişi hamuru kıvamını bulunca üzerine temiz bir bez örtüp, kenarda 15-20 dakika kadar dinlendirin.

Dinlenen hamuru iri bezelere ayırın. Bunların her birini tezgâhın üzerinde yaklaşık 1 cm kalınlığında açın. Bir bıçakla açtığınız hamurdan istediğiniz büyüklükte parçalar kesin. Tercihen kare parçalar kesebilirsiniz. Bu arada kızartma tavasının içinde sıvı yağı iyice kızdırın. Kestiğiniz hamur parçalarını kızgın yağda kızartın. Pişiler fazla kalın olmadığından kısa sürede pişecektir. Pişen pişileri kâğıt havlu serdiğiniz servis tabağına alabilirsiniz. Pişi hamuru ile hazırladığınız pişiler çok güzel kabaracaktır. Üstelik yoğurtla hazırlandığından çok lezzetli olacak. Sıcak olarak kahvaltı masasına servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun.
19.01.2024 00:11:10
Pişi Hamuru ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Pişi Hamuru Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Pişi Hamuru"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

Ekmek Kadayıfı Hamuru

Ekmek kadayıfı hamuru, Ekmek kadayıfı, çoğumuzun çok beğenerek ve severek yediği, şerbetli olan bir tatlıdır. Bilhassa Afyon ve Hatay şehirlerimizde dah...
Devamını Oku

Kruvasan Hamuru

Kruvasan Hamuru: Kruvasan, Türkçe adı ayçöreği olan, Fransız mutfağına ait bir açma türüdür. Fransızcada hilal açması anlamına gelen, Avusturya kökenli bu yi...
Devamını Oku

Makarna Hamuru

Makarna hamuru, Makarna ülkemizde çok sık tüketilen bir yemek çeşididir. Başta çocuklar olmak üzere, biz büyüklerde severek yiyoruz. Bugün ne pişirsem? Diye ...
Devamını Oku

Ekler Hamuru

Ekler hamuru, Ekler hamurunu yapmak, biraz ustalık ister. Sonraki yaptıklarınız, ilkinden daha iyi olacaktır. Ekler hamuru yaparken, detaylara di...
Devamını Oku

Şeker Hamuru Kurabiye

Şeker Hamuru Kurabiye, Şeker hamuru kurabiye tarifi için bazı püf noktalarını sizinle paylaşacağım. Kurabiye hamurumuzu yaptıktan sonra kesinlikle en az yarı...
Devamını Oku

Elmalı Pasta Hamuru

Elmalı pasta hamuru, halk arasında, genel olarak çok beğenilen bir pasta çeşididir. Bazı kişiler, elmayı sevmediği için bu pastayı sevmeyebilir. Fakat bu ham...
Devamını Oku

Waffle Hamuru

Waffle Hamuru, Waffle, Belçika'dan tüm dünyaya yayılmış bir tür tatlıdır. Kendine özgü pişirici bir makinesi bulunan bu yiyeceğin ismi, eski Fransızca'da bal...
Devamını Oku

Ispanaklı Börek Hamuru

Ispanaklı börek hamuru, Börek çeşitleri Türk mutfağında oldukça geniş bir yer kapsamaktadır. Ispanaklı börek bu çeşitlerden sadece bir tanesidir. Çoğunlukla ...
Devamını Oku

Milföy Hamuru

Milföy Hamuru, Lezzetli böreklerin yapımında kullanılan milföy hamurunu hazır bulabileceğiniz gibi evde kendiniz de yapabilirsiniz. Ayrıca bu yapımı kolay ol...
Devamını Oku

Gözleme Hamuru Tarifi

Gözleme hamurunun tarifi, çoğunlukla gözleme en kolay atıştırmalık beslenme ögesinden bir tanesidir. Hemen her şehirde pek çok çeşitte gözleme yapılmaktadır....
Devamını Oku

Evde Şeker Hamuru Yapımı

Evde Şeker Hamuru Yapımı, için oldukça az malzemeyle güzel bir tat ortaya çıkarabilirsiniz. Bunun için şerbet ve pudra şekeri yeterli olacaktır. Bunun için e...
Devamını Oku

Çiğ Börek Hamuru

Çiğ börek hamuru, Çiğ börek Eskişehir'e göç eden Kırım tatarlarına özgü bir börek çeşididir. Zamanla Eskişehir mutfağının en tanınmış böreği olan çiğ börek h...
Devamını Oku

Lazanya Hamuru

Lazanya hamuru, lazanya özellikle İtalyanların çeşitli makarnalarından birisidir. Lazanya çoğunlukla kıymalı yapılabildiği gibi aynı zamanda tavuk, sebze çeş...
Devamını Oku

Hamur Köftesi

Hamur köftesi, evde yapabileceğimiz basit bir yemek olmaktadır. İçerisindeki şeyler hemen hemen her zaman evde bulunabilecek malzemeler olmaktadır. Pratikliğ...
Devamını Oku

Baklava Hamuru

Baklava hamuru, özellikle büyük küçük herkesin severek yediği vazgeçilmez bir tatlı çeşididir. Özel günlerde, bayramlarda, düğünlerde ve diğer günlerde aynı ...
Devamını Oku

Hamur Tatlıları

Hamur tatlıları, hamur tatlıları sütlü tatlılara nazaran daha ağır olsa da Türk mutfağının vazgeçilmezleri arasındadır. Yüzlerce çeşit hamur tatlısı tarifi b...
Devamını Oku

Tuzlu Hamur İşleri

Tuzlu hamur işleri, gün masaları, davet sofraları, beş çayları ya da çocuklarınızın beslenme çantaları için değişik tuzlu hamur işi tariflerine yazımızın dev...
Devamını Oku

Milföy Hamurundan Börek

Milföy hamurundan yapılan börek hem lezzetli hem de pratik bir lezzettir. Bayanların beş çaylarının, vazgeçilmezlerindendir. Milföy hamurundan, birkaç ç...
Devamını Oku

Krep Hamuru

Krep Hamuru, Anadolu'da farklı isimlerle anılan krep özellikle kahvaltı masalarının vazgeçilmezidir. Tuzlu veya tatlı olarak yenilebilen un, yumurta, süt, sı...
Devamını Oku

Kurabiye Hamuru

Kurabiye hamuru, önceden yapılıp derin dondurucuda saklanabildiği için çalışan hanımların beklenmedik misafirlere karşı en büyük kurtarıcılarından biridir. S...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Hamur Tatlıları
Tuzlu Hamur İşleri
Milföy Hamurundan Börek
Krep Hamuru
Kurabiye Hamuru
Son Forum Konuları
Yoğurt Etkisi
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024