Şeker Hamuru Kurabiyesi

Şeker hamuru kurabiyesi, son yıllarda oldukça revaçta olan kurabiye tariflerinden biridir. Hem görselliği hem de lezzeti bu kurabiyelere olan talebi arttırmaktadır. Hayal dünyanıza göre hazırladığınız, farklı şekillerde süslediğiniz bu kurabiyeleri yemeye bile kıyamazsınız. Özellikle çocuklar için kurabiyeler daha caziptir. Rengarenk şeker hamuruyla hazırlanmış olduklarından, çocuklar için he eğlencelik hem de besleyicidir.
Ancak kurabiyeleri hazırlarken ve pişirirken dikkat etmeniz gereken püf noktaları var. Özellikle kurabiyelerin kabarmasına engel olmak için, kabartma tozu kullanmayacaksınız. Çünkü piştikten sonra kurabiyeleri şeker hamuruyla süsleyeceksiniz. Kabaran kurabiyeleri süsleyemezsiniz. Bunun dışında kurabiye pişirirken sıvı yağ kullanmak yerine mutlaka tereyağını tercih etmelisiniz. Daha lezzetli kurabiyeler pişirmek ve kıvamını yakalamak isterseniz buna da dikkat edin. Ayrıca bu kurabiyenin hamurunu hazırlayarak, buzluğunuzda 3 ay kadar saklayabilirsiniz. Dilediğiniz zaman şeker hamuru ile kısa sürede kurabiyeleri yapabilirsiniz. Dilerseniz şeker hamuru kurabiyesini birlikte yapmaya başlayalım.

Şeker hamuru kurabiyesi için gerekli malzemeler

  • 250 gram pudra şekeri
  • 250 gram tereyağı oda sıcaklığında
  • 1 adet yumurta (Oda sıcaklığında olmalı)
  • 5 su bardağı elenmiş un
  • Yarım çay kaşığı toz tarçın
  • 1 adet portakal kabuğu rendesi ile 1-2 damla portakal suyu

Üzeri için

  • Ballı su
  • 5 renkte şeker hamuru
  • 2 parça yağlı kâğıt

Şeker hamuru kurabiyesi nasıl yapılır?


Hamuru yoğuracağınız derin bir kâsenin içine pudra şekerini, tereyağını, kabartma tozu, tarçın, portakal suyu ile portakal kabuğu rendesini karıştırın.
Buna elenmiş unu koyarak, yoğurmaya başlayın. Bunu elinizle yapın. Biraz zor toparlasanız bile içine ilave malzeme koymayın. Yoğurmaya devam ettikçe hamur kıvamını bulacak. Daha sonra hamuru streç ile kaplayarak, 2 saat kadar buzdolabında dinlendirin. Hamura dediğimiz gibi kabartma tozu koymayacaksınız. Pişince düz bir yüzeyinin olması gerekir. Eğer kurabiyeleri pişirmek için aceleniz yoksa bir gün önceden hamuru hazırlamanızı tavsiye ederiz. Böylece kurabiye hamurunu daha kolay açacaksınız.

Hamuru açmak için 2 adet yağlı kâğıt kullanırsanız daha kolay açarsınız. Yağlı kâğıtların arasına hamuru koyun ve merdaneyle açın. Bunu yaparsanız pürüzsüz kurabiyeleriniz olur. Bazıları bunu yaparken nişasta kullanırlar. Ancak bu daha kolay bir yoldur. Herkese tavsiye ederiz. Yine şeker hamurunu da böyle açabilirsiniz. Açtığınız hamurları dilediğiniz kalıplarla kurabiye şekline dönüştürün. Kalp, yuvarlak, yıldız gibi şekiller yapabilirsiniz. Bunları yağladığınız fırın tepsisinin içine yerleştirin. Kurabiyeler koyduğunuz gibi pişeceği için, özenle yerleştirin. Hepsi bitince 175 derecede ısıtılmış fırında, kurabiyeler yaklaşık 10-12 dakikada pişer. Kurabiyeleri fırından çıkardığınızda biraz yumuşak olur. Bu nedenle soğuyuncaya kadar beklemelisiniz. Soğuyan kurabiyeleri şeker hamuru renkleriyle gönlünüzce süslemeye başlayabilirsiniz. Ancak başlangıçta 5-6 dakika kadar şeker hamuru yoğurursanız, daha parlak bir rengi olur. Yine yağlı kâğıdın arasında açarak, istediğiniz gibi şekillendirin. Kurabiyelere de ballı sudan sürerek, biraz ıslatın. Böylece şeker hamuru üzerine daha kolay yapışır. İnce açılmış şeker hamurundan, istediğiniz gibi şekiller yaratabilirsiniz. Kurabiyeleri bunlarla süsleyin. Şeker hamuru kurabiyesi artık sevdiklerinize ikram edilmeye hazır.

Afiyet olsun.
19.01.2024 15:30:26
Şeker Hamuru Kurabiyesi ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Şeker Hamuru Kurabiyesi Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Şeker Hamuru Kurabiyesi"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

Ekmek Kadayıfı Hamuru

Ekmek kadayıfı hamuru, Ekmek kadayıfı, çoğumuzun çok beğenerek ve severek yediği, şerbetli olan bir tatlıdır. Bilhassa Afyon ve Hatay şehirlerimizde dah...
Devamını Oku

Kruvasan Hamuru

Kruvasan Hamuru: Kruvasan, Türkçe adı ayçöreği olan, Fransız mutfağına ait bir açma türüdür. Fransızcada hilal açması anlamına gelen, Avusturya kökenli bu yi...
Devamını Oku

Makarna Hamuru

Makarna hamuru, Makarna ülkemizde çok sık tüketilen bir yemek çeşididir. Başta çocuklar olmak üzere, biz büyüklerde severek yiyoruz. Bugün ne pişirsem? Diye ...
Devamını Oku

Ekler Hamuru

Ekler hamuru, Ekler hamurunu yapmak, biraz ustalık ister. Sonraki yaptıklarınız, ilkinden daha iyi olacaktır. Ekler hamuru yaparken, detaylara di...
Devamını Oku

Şeker Hamuru Kurabiye

Şeker Hamuru Kurabiye, Şeker hamuru kurabiye tarifi için bazı püf noktalarını sizinle paylaşacağım. Kurabiye hamurumuzu yaptıktan sonra kesinlikle en az yarı...
Devamını Oku

Elmalı Pasta Hamuru

Elmalı pasta hamuru, halk arasında, genel olarak çok beğenilen bir pasta çeşididir. Bazı kişiler, elmayı sevmediği için bu pastayı sevmeyebilir. Fakat bu ham...
Devamını Oku

Waffle Hamuru

Waffle Hamuru, Waffle, Belçika'dan tüm dünyaya yayılmış bir tür tatlıdır. Kendine özgü pişirici bir makinesi bulunan bu yiyeceğin ismi, eski Fransızca'da bal...
Devamını Oku

Ispanaklı Börek Hamuru

Ispanaklı börek hamuru, Börek çeşitleri Türk mutfağında oldukça geniş bir yer kapsamaktadır. Ispanaklı börek bu çeşitlerden sadece bir tanesidir. Çoğunlukla ...
Devamını Oku

Milföy Hamuru

Milföy Hamuru, Lezzetli böreklerin yapımında kullanılan milföy hamurunu hazır bulabileceğiniz gibi evde kendiniz de yapabilirsiniz. Ayrıca bu yapımı kolay ol...
Devamını Oku

Gözleme Hamuru Tarifi

Gözleme hamurunun tarifi, çoğunlukla gözleme en kolay atıştırmalık beslenme ögesinden bir tanesidir. Hemen her şehirde pek çok çeşitte gözleme yapılmaktadır....
Devamını Oku

Evde Şeker Hamuru Yapımı

Evde Şeker Hamuru Yapımı, için oldukça az malzemeyle güzel bir tat ortaya çıkarabilirsiniz. Bunun için şerbet ve pudra şekeri yeterli olacaktır. Bunun için e...
Devamını Oku

Çiğ Börek Hamuru

Çiğ börek hamuru, Çiğ börek Eskişehir'e göç eden Kırım tatarlarına özgü bir börek çeşididir. Zamanla Eskişehir mutfağının en tanınmış böreği olan çiğ börek h...
Devamını Oku

Lazanya Hamuru

Lazanya hamuru, lazanya özellikle İtalyanların çeşitli makarnalarından birisidir. Lazanya çoğunlukla kıymalı yapılabildiği gibi aynı zamanda tavuk, sebze çeş...
Devamını Oku

Hamur Köftesi

Hamur köftesi, evde yapabileceğimiz basit bir yemek olmaktadır. İçerisindeki şeyler hemen hemen her zaman evde bulunabilecek malzemeler olmaktadır. Pratikliğ...
Devamını Oku

Baklava Hamuru

Baklava hamuru, özellikle büyük küçük herkesin severek yediği vazgeçilmez bir tatlı çeşididir. Özel günlerde, bayramlarda, düğünlerde ve diğer günlerde aynı ...
Devamını Oku

Hamur Tatlıları

Hamur tatlıları, hamur tatlıları sütlü tatlılara nazaran daha ağır olsa da Türk mutfağının vazgeçilmezleri arasındadır. Yüzlerce çeşit hamur tatlısı tarifi b...
Devamını Oku

Tuzlu Hamur İşleri

Tuzlu hamur işleri, gün masaları, davet sofraları, beş çayları ya da çocuklarınızın beslenme çantaları için değişik tuzlu hamur işi tariflerine yazımızın dev...
Devamını Oku

Milföy Hamurundan Börek

Milföy hamurundan yapılan börek hem lezzetli hem de pratik bir lezzettir. Bayanların beş çaylarının, vazgeçilmezlerindendir. Milföy hamurundan, birkaç ç...
Devamını Oku

Krep Hamuru

Krep Hamuru, Anadolu'da farklı isimlerle anılan krep özellikle kahvaltı masalarının vazgeçilmezidir. Tuzlu veya tatlı olarak yenilebilen un, yumurta, süt, sı...
Devamını Oku

Kurabiye Hamuru

Kurabiye hamuru, önceden yapılıp derin dondurucuda saklanabildiği için çalışan hanımların beklenmedik misafirlere karşı en büyük kurtarıcılarından biridir. S...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Hamur Tatlıları
Tuzlu Hamur İşleri
Milföy Hamurundan Börek
Krep Hamuru
Kurabiye Hamuru
Son Forum Konuları
Yoğurt Etkisi
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024