Şeker Hamuru

Şeker Hamuru: Fransızca kökenli, fondant'tan gelen şeker hamuru, pasta, kek, kurabiye yapımında kaplama veya dolgu malzemesi olarak kullanılan, genellikle su ve şeker karışımından elde edilen bir hamur türüdür. Su ve şeker karışımının, yaklaşık olarak 112-115 C'ye kadar ısıtılıp daha sonra, soğutulması yolu ile elde edilmektedir. Hamura tat vermek amacı ile limon suyu veya tatlandırıcı eklenebilir.
Renk vermek amacı ile de renklendiriciler kullanılmaktadır. Profesyonel olarak kullanmak için, bu hamurun içerisine jelatin, gliserin, agar gibi katkı maddeleri konularak özellikle düğün pastalarında kaplama veya dolgu veya süsleme olarak kullanılmaktadır. Günümüzde pasta işi ile uğraşan birçok kişi ve kuruluşlar özel günler için hazırlanmış, kurabiye, kek ve yaş pastaları bununla süslemektedirler. Kaplanacak pasta veya kekin üzeri tamamen hazırlanmış bu hamurla kaplanır, kenarlardaki fazlalıklar bir bıçak yardımı ile kesilir ve özel günler için hazırlayacağınız pasta süsleri, kremalar ile süslenebilir. Dışarıdan satın alınabilecek pasta süsleri, kalıplarda bu hamurları kullanmak için idealdir. İstenilen şekiller kolaylıkla verilebildiği için, yapımı da oldukça basittir.

Şeker Hamuru: Özellikle, çocukların çok sevdiği ve özel günleriniz için pasta hazırlamak istediğinizde süslemek için şeker hamuru kullanabilirsiniz. Yapımı oldukça basit ve maliyetsiz olan bu hamur un tarifi şöyledir.

Şeker Hamuru Malzemeleri

  • 1 su bardağı sade mısır şurubu
  • 1 su bardağı margarin
  • Yarım çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı vanilya
  • 1 kilogram pudra şekeri (Yaklaşık 8 su bardağı yapıyor)
  • İstediğiniz renklerde gıda boyası.

Şeker Hamuru Nasıl Yapılır?


Derin bir kapta, mısır şurubunu ve margarini krem kıvamına gelene kadar çırpıyoruz veya elektrikli mikser ile karıştırıyoruz. Sonra tuzu, vanilyayı ekleyip iyice karıştırıyoruz. En son olarak da yavaş bir şekilde pudra şekerinin hepsini ekleyip karıştırıyoruz. Eğer elektrikli mikser kullanmıyorsanız, pudra şekerini ilave ettikten sonra elle karıştırın ve hamur kıvamına gelene kadar yoğurun. Gerekirse bu aşamada fazladan pudra şekeri katabilirsiniz. Elde ettiğiniz şeker hamurunu isteğe göre, parçalara ayırıp ayrı ayrı kaplarda değişik renklerde gıda boyası ile karıştırabilirsiniz. Hamuru açarken pudra şekeri kullanılması kolaylık sağlayacaktır çünkü, pudra şekeri hamurun yapışmasını önlemektedir. Açılan şeker hamurundan kalıplar yardımı ile farklı şekiller çıkarabilir, kurabiye ve pastalarınızı süsleyebilirsiniz.
20.01.2024 11:37:39
Şeker Hamuru ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Şeker Hamuru Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Şeker Hamuru"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

Ekmek Kadayıfı Hamuru

Ekmek kadayıfı hamuru, Ekmek kadayıfı, çoğumuzun çok beğenerek ve severek yediği, şerbetli olan bir tatlıdır. Bilhassa Afyon ve Hatay şehirlerimizde dah...
Devamını Oku

Kruvasan Hamuru

Kruvasan Hamuru: Kruvasan, Türkçe adı ayçöreği olan, Fransız mutfağına ait bir açma türüdür. Fransızcada hilal açması anlamına gelen, Avusturya kökenli bu yi...
Devamını Oku

Makarna Hamuru

Makarna hamuru, Makarna ülkemizde çok sık tüketilen bir yemek çeşididir. Başta çocuklar olmak üzere, biz büyüklerde severek yiyoruz. Bugün ne pişirsem? Diye ...
Devamını Oku

Ekler Hamuru

Ekler hamuru, Ekler hamurunu yapmak, biraz ustalık ister. Sonraki yaptıklarınız, ilkinden daha iyi olacaktır. Ekler hamuru yaparken, detaylara di...
Devamını Oku

Şeker Hamuru Kurabiye

Şeker Hamuru Kurabiye, Şeker hamuru kurabiye tarifi için bazı püf noktalarını sizinle paylaşacağım. Kurabiye hamurumuzu yaptıktan sonra kesinlikle en az yarı...
Devamını Oku

Elmalı Pasta Hamuru

Elmalı pasta hamuru, halk arasında, genel olarak çok beğenilen bir pasta çeşididir. Bazı kişiler, elmayı sevmediği için bu pastayı sevmeyebilir. Fakat bu ham...
Devamını Oku

Waffle Hamuru

Waffle Hamuru, Waffle, Belçika'dan tüm dünyaya yayılmış bir tür tatlıdır. Kendine özgü pişirici bir makinesi bulunan bu yiyeceğin ismi, eski Fransızca'da bal...
Devamını Oku

Ispanaklı Börek Hamuru

Ispanaklı börek hamuru, Börek çeşitleri Türk mutfağında oldukça geniş bir yer kapsamaktadır. Ispanaklı börek bu çeşitlerden sadece bir tanesidir. Çoğunlukla ...
Devamını Oku

Milföy Hamuru

Milföy Hamuru, Lezzetli böreklerin yapımında kullanılan milföy hamurunu hazır bulabileceğiniz gibi evde kendiniz de yapabilirsiniz. Ayrıca bu yapımı kolay ol...
Devamını Oku

Gözleme Hamuru Tarifi

Gözleme hamurunun tarifi, çoğunlukla gözleme en kolay atıştırmalık beslenme ögesinden bir tanesidir. Hemen her şehirde pek çok çeşitte gözleme yapılmaktadır....
Devamını Oku

Evde Şeker Hamuru Yapımı

Evde Şeker Hamuru Yapımı, için oldukça az malzemeyle güzel bir tat ortaya çıkarabilirsiniz. Bunun için şerbet ve pudra şekeri yeterli olacaktır. Bunun için e...
Devamını Oku

Çiğ Börek Hamuru

Çiğ börek hamuru, Çiğ börek Eskişehir'e göç eden Kırım tatarlarına özgü bir börek çeşididir. Zamanla Eskişehir mutfağının en tanınmış böreği olan çiğ börek h...
Devamını Oku

Lazanya Hamuru

Lazanya hamuru, lazanya özellikle İtalyanların çeşitli makarnalarından birisidir. Lazanya çoğunlukla kıymalı yapılabildiği gibi aynı zamanda tavuk, sebze çeş...
Devamını Oku

Hamur Köftesi

Hamur köftesi, evde yapabileceğimiz basit bir yemek olmaktadır. İçerisindeki şeyler hemen hemen her zaman evde bulunabilecek malzemeler olmaktadır. Pratikliğ...
Devamını Oku

Baklava Hamuru

Baklava hamuru, özellikle büyük küçük herkesin severek yediği vazgeçilmez bir tatlı çeşididir. Özel günlerde, bayramlarda, düğünlerde ve diğer günlerde aynı ...
Devamını Oku

Hamur Tatlıları

Hamur tatlıları, hamur tatlıları sütlü tatlılara nazaran daha ağır olsa da Türk mutfağının vazgeçilmezleri arasındadır. Yüzlerce çeşit hamur tatlısı tarifi b...
Devamını Oku

Tuzlu Hamur İşleri

Tuzlu hamur işleri, gün masaları, davet sofraları, beş çayları ya da çocuklarınızın beslenme çantaları için değişik tuzlu hamur işi tariflerine yazımızın dev...
Devamını Oku

Milföy Hamurundan Börek

Milföy hamurundan yapılan börek hem lezzetli hem de pratik bir lezzettir. Bayanların beş çaylarının, vazgeçilmezlerindendir. Milföy hamurundan, birkaç ç...
Devamını Oku

Krep Hamuru

Krep Hamuru, Anadolu'da farklı isimlerle anılan krep özellikle kahvaltı masalarının vazgeçilmezidir. Tuzlu veya tatlı olarak yenilebilen un, yumurta, süt, sı...
Devamını Oku

Kurabiye Hamuru

Kurabiye hamuru, önceden yapılıp derin dondurucuda saklanabildiği için çalışan hanımların beklenmedik misafirlere karşı en büyük kurtarıcılarından biridir. S...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Hamur Tatlıları
Tuzlu Hamur İşleri
Milföy Hamurundan Börek
Krep Hamuru
Kurabiye Hamuru
Son Forum Konuları
Yoğurt Etkisi
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024