Tavada hamur işi, fırını olmayan ev hanımları, bekarlar ve öğrenciler için adeta bir kurtarıcıdır. Tavada yapılan hamur işleri hem lezzetli oluşu hem de pratik oluşu sebebiyle sıkça tercih edilmektedir. Şimdi sizlerle tavada yapılabilecek birkaç hamur işi tarifi paylaşağım ve artık fırınım yok diye üzülmeyi bırakacaksınız.
Tavada kolay börek için malzemeler
3 adet yufka
250 gram beyaz peynir
3-4 dal maydanoz
2 su bardağı süt
2 adet yumurta
1 çay bardağı sıvı yağ
1 yemek kaşığı tereyağı
Tavada kolay börek nasıl yapılır?
Bir kâse de 2 yumurtayı, 1 çay bardağı sıvı yağı ve 2 su bardağı sütü karıştırın.
Yufkalardan birini tavaya kenarları dışarıya sarkacak biçimde serin. Hazırladığınız karışımın üçte birini kullanarak yufkayı ıslatın. İkinci yufkayı da üzerine sererek ona da aynı işlemi tekrarlayın. 250 gram beyaz peyniri ezin. Maydanozları doğrayıp peynirle karıştırın. Hazırladığınız peynirli içi ikinci yufkaya yayın. Üzerine üçüncü yufkayı sererek kalan harcı dökün. Tavanın kenarından sarkan yufka parçalarını da toplayın. 1 yemek kaşığı tereyağı ile tavayı yağlayın ve böreğin altı üstü kızarana kadar çevirerek ocakta pişirin.
Afiyet olsun.
Tavada kolay gözleme için malzemeler
3 su bardağı un
Yarım paket maya (5 gramlık)
Tuz
Ilık su
Peynir
Maydanoz
Tavada kolay gözleme nasıl yapılır?
Peynir ezin ve maydanozları ince ince kıyıp birbirleriyle harmanlayın.
Bir kaba unu mayayı ve tuzu koyup elinizle karıştırın. Yavaş yavaş ılık suyu dökün. Ele yapışmayacak bir hamur elde edene kadar yoğurun. Hamuru bezelere ayırın. Hamuru mayalandırmaya gerek yok. Bol un kullanarak oklavayla tepsi büyüklüğünde açın. Açtığınız yufkanın yarısına hazırladığınız iç harçtan koyup diğer yarısını üzerine kapatın. Hafif ateşte ısıttığınız teflon tavada arkalı önlü pişirin.
Afiyet olsun.
Tavada minik pizzalar için gerekli malzemeler
1 yumurta sarısı
1 su bardağı ılık süt
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvı yağ
Yarım paket yaş maya
Yarım paket kabartma tozu
1 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı toz şeker
Tuz
Aldığı kadar un
Beyaz peynir
Yeşil biber
Domates
Tavada minik pizzalar nasıl yapılır?
Unu bir kaba alın ve ortasını açın. Açtığınız boşluğa mayayı koyun ve ılık sütle elinizle mayayı çözdürün. Daha sonra üzerine toz şeker, yoğurt ve yağı ekleyip karıştırın. Üzerine kabartma tozu ve tuzu ekleyip yoğurmaya başlayın. Kulak memesi kıvamına gelen hamuru nemli bir bez yardımıyla kapatıp 30-45 dakika dinlenmeye bırakın. Beyaz peyniri ezin. Domatesleri ve biberleri enlemesine fazla uzun olmayacak şekilde doğrayın. Mayalanan hamurdan mandalina büyüklüğünde bezeler alıp yumurta sarısına batırın ve tepsiye dizin. Daha sonra üzerlerine bir kaşık beyaz peynir ve doğradığınız biber ve domatesten koyun. Önceden ısıttığınız 200 derecelik fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirin.
Afiyet olsun.
20.01.2024 06:50:52
Tavada Hamur İşi ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.
Ansızın misafirlerim gelince tavada hamur işi yiyecekler yapmayı çok seviyorum. Sitenizde yer alan tavada kolay börek hazırlarken hamuru cıvık şekilde tavaya aktarınca dibi tutuyor. Tavada hamur işi hazırlarken hamurun tavaya yapışmaması için ne yapmam gerekiyor? Nasıl tavada yakmadan hamur işini pratik olarak hazırlarım. Hanımlar bilgilendirmeniz için şimdiden teşekkürler. Leyla . 06.10.2018 19:29:27
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024