Tuzlu Hamur İşleri
Tuzlu hamur işleri, gün masaları, davet sofraları, beş çayları ya da çocuklarınızın beslenme çantaları için değişik tuzlu hamur işi tariflerine yazımızın devamında ulaşabilirsiniz. Yapımları oldukça kolay olan hamur işi tariflerini hiç zorlanmadan yapacağınıza emin olabilirsiniz. Tuzlu hamur işleri, hamur işleri arasında en çok tercih edilenlerdir.
Sizde tuzlu hamur işi tarifi arıyorsanız gelin hep birlikte tariflere göz atalım.
Güneş Poğaça İçin Gerekli Malzemeleri- 4 su bardağı un
- Yarım paket oda sıcaklığında eritilmiş margarin
- 1 tane yumurta
- 1 paket kabartma tozu
- Yarım su bardağı sıvıyağ
- Yeteri kadar tuz
İç Harcı için- Yeteri kadar beyaz peynir rendesi
- Yarım bağ ince kıyılmış maydanoz
- Üzeri için çörek otu,1 tane yumurta sarısı
Güneş Poğaça Nasıl Yapılır?
Çukur bir kabın içine un elenerek alınır. Unun ortası açılarak, sıvıyağ, margarin, yumurta, kabartma tozu ve yeteri kadar tuz eklenir. Malzemeler homojen bir şekilde karıştırılır. Hamurun kıvamı cıvık olmuşsa bir miktar daha un ilave edilebilir. Malzemeler kıvam alana kadar 10 dakika kadar yoğrulur. Yoğrulan hamurun üzerine nemli bir bez kapatılarak 15 dakika dinlendirilir. Hamur dinlenme aşamasındayken iç harç hazırlanır. Peynir rendelenerek üzerine ince kıyılmış maydanoz eklenip karıştırılır.
Dinlenen hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar alınarak hafif avuç içinde açılır ve içine peynirli harçtan koyulur.
Hamur tekrar avuç içinde yuvarlanır. Yuvarlanan hamura bıçak yardımı ile kenarlardan ufak çentikler atılır. Tüm hamur aynı şekilde hazırlanarak yağlanmış fırın kabına dizilir. Üzerlerine yumurta sarısı sürülür. Son olarak üzerlerine çörek otu serpiştirilerek 200 derecede ısınmış fırına verilir. Altı üstü eşit şekilde kızarana kadar pişirilir. İlk sıcaklığını attıktan sonra servis yapılır.
Afiyet olsun.
Katmer Poğaça İçin Gerekli Malzemeleri- 1 paket kuru maya
- 1 tane yumurta
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 çay bardağı sıvıyağ
- Alabildiği kadar un
- Yeteri kadar tuz
- 100 gr margarin
- İçi için, Yeteri kadar kaşar peyniri rendesi
Katmer Poğaça Üzeri için- Yumurta sarısı ve çörek otu
Katmer Poğaça Nasıl Yapılır?
Çukur bir kabın içine, yoğurt, sıvıyağ, yumurta, maya ve 1 çay bardağı kadar ılık su eklenir. Üzerine aldığı kadar un ilave edilerek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur hazırlanır. Hamur katı olursa bir miktar daha ılık su eklenebilir. Hazırlanan hamurun üzeri nemli bir bez ile kapatılıp 15 dakika dinlendirilir. Hazır hale gelen hamur iki eşit parçaya bölünür. Her bir parça merdane yardımı ile açılır. Margarin tavada eritilerek açılan hamurun üzerine sürülür. Diğer hamur da aynı şekilde hazırlanarak ilk hamurun üzerine kapatılır. Hamur rulo şeklinde katlanarak, 3'er santim eninde kesilir. Her bir parça hamur elle tekrar açılır ve içine kaşar rendesi koyularak tekrar kapatılır. Fırın tepsisi yağlanarak hazırlanan hamurlar tepsiye dizilir. Üzerlerine yumurta sarısı sürülür, çörek otu serpiştirilerek ısınmış fırına verilir. Altı ve üzeri kızarıncaya kadar pişirilir.
Afiyet olsun.
Tuzlu Krep İçin Gerekli Malzemeleri- 2 su bardağı un
- 2 tane yumurta
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı su
- Yeteri kadar tuz
Tuzlu Krep Nasıl Yapılır?
Un çukur bir kabın içine alınarak üzerine süt eklenir. Hiç topak kalmayacak şekilde çırpıcı ile çırpılır. Üzerine yumurta eklenerek bir iki dakika kadar daha çırpılır. Ardından tuz ilave edilip karıştırılır. Hamurun kıvamı kek hamuru kıvamına yakın olmalıdır. Seramik tava hafif yağlanır ve hazırlanan krep hamurundan bir kepçe yardımı ile tavaya dökülerek tavanın her tarafına eşit yayılır. Krepin altı piştikten sonra tersi çevrilerek aynı şekilde pişirilir. Pişen krep havlu kâğıt serili tepsiye çıkarılır. Sıcak olacak şekilde servi yapılır.
Afiyet olsun.
21.01.2024 00:57:55
Tuzlu Hamur İşleri ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz. Sayfayı Düzenle
|