Waffle Hamuru, Waffle, Belçika'dan tüm dünyaya yayılmış bir tür tatlıdır. Kendine özgü pişirici bir makinesi bulunan bu yiyeceğin ismi, eski Fransızca'da bal peteği anlamına gelmektedir. Değişik çeşitleri bulunan waffle'ın, üzerine farklı malzemeler konularak yenmektedir. Bu malzemeler, çikolata, fıstık, meyve, şekerleme, fındık, çerez parçalarıdır.
İsveç'te, iki ayrı gün olan 25 mart ve 24 ağustos waffle günü olarak kutlanmaktadır. Dünya üzerinde kahvaltılarda dahi yenilebilen waffle, patatesli hatta pirinçli olarak da yapılmaktadır. İstanbul'da ise İstanbul usulü waffle yapılmakta, Türk damak tadına uygun malzemeler kullanılmıştır.
- 1 su bardağı süt
- Yarım çay bardağından biraz fazla şeker
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 yumurta
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- Yarım çay kaşığı kadar tarçın. (İsteğe göre)
- Un
Waffle nasıl yapılır?
Yumurta ve şekeri köpürene kadar çırpıyoruz. Yağ ve sütü katıyoruz ve tekrardan çırpıyoruz.
Vanilya ve kabartma tozunu katıp, ununu eklemeye başlıyoruz. Kek hamurundan daha akışkan bir hamur elde ediyoruz. Tost makinesini en yüksek sıcaklık derecesine getiriyoruz, az bir yağ sürüp, waffle hamurundan bir kepçe alıp sıcak tost makinesine döküyoruz. Tost makinesini kapağını kapatıp arada ters çeviriyoruz. Her iki tarafta pişince çıkartıp istediğimiz malzemelerle servis ediyoruz.
Afiyet olsun.