Ekmek Hamurundan Börek Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024 Çarşamba

Ekmek Hamurundan Börek Tarifi ve Malzemeleri

Ekmek Hamurundan Börek, ekmek hamuru birçok hamur işini hazırlamak için çok uygun bir hamurdur. Evde hamurun kıvamını tutturmayı başaramayanlar, herhangi bir fırından makul bir fiyata ekmek hamuru alarak çok lezzetli tarifler hazırlayabilir. Ne kadar lezzetli olacağına uyguladıktan sonra sizde inanamayacaksınız. Kolay gelsin.


Ekmek Hamurundan Börek Malzemeleri

  • 400 gram ekmek hamuru (Fırından alınız)

İç Harcı için

  • 250 gram kıyma
  • 1 kahve fincanı sıvı yağ
  • 3 adet orta irilikte kuru soğan
  • 2 adet sivri biber
  • 1 adet kırmızı biber
  • 1 çay kaşığı kırmızı pul biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Yeteri kadar tuz

Hamuru Açmak için

  • 1 su bardağı sıvı yağ
Üzerine sürmek için:
  • 1 adet yumurtanın sarısı
  • 1 çay kaşığı toz şeker

Ekmek Hamurundan Börek Nasıl Yapılır?

Hamurumuz hazır olduğu için böreği yapmaya ilk olarak iç harcını hazırlayarak başlıyoruz. Bunun için geniş bir tavaya sıvı yağı alıyoruz. Bir miktar kızardıktan sonra kıymayı ilave ediyoruz. Kıymanın rengi kahverengiye dönünceye kadar karıştırmak suretiyle kavuruyoruz. Kuru soğanları ve biberleri yemeklik doğrayıp kıymanın üzerine ilave ediyoruz. Soğanlar ve biberler diriliğini kaybedinceye kadar kavuruyoruz. Daha sonra tuzunu ve baharatlarını ilave ettikten sonra karıştırıp, bir miktar soğuması için balkona veya benzeri bir yere kaldırıyoruz.

Ekmek hamurundan bir elin yumruğundan biraz daha ufak bezeler oluşturuyoruz. Mutfak tezgâhının üzerine sıvı yağ sürüyoruz. Bezenin üzerine de sıvı yağ sürüp açabildiğimiz incelikte açıyoruz. Daha sonra merdane bir yere bırakılıp parmak uçları ile hamurun kenarlarından çekiştirip açmaya devam edilir. Bu açma yöntemi biraz usta işidir. Hamurunuz da yırtılmalar olur ise önemli değil. Önemli olan lezzeti yakalayabilmek için hamurun tıpkı baklava hamuru gibi arkasını gösterecek inceliğe ulaşmış olması. Hamur yeteri kadar açıldıktan sonra, hamuru tam ortadan ikiye ayıracak bir çizgi halinde iç harcı yerleştiriyoruz. Hamurun bir ucundan tutup diğerinin üzerine yerleştiriyoruz. Daha sonra iç harcı koyduğumuz kısmından başlayarak diğer ucuna doğru fazla sıkışık olmayacak şekilde sarıyoruz. Fırın tepsisini yağlayıp, tepsinin tam ortasına salyangoz gibi fazla sıkı olmayacak şekilde sarıyoruz. Diğer bezelere de aynı işlemi uygulayıp, tepsiyi dolduruyoruz.

Yumurta sarısının üzerine 1 çay kaşığı toz şeker atıp çırpıyoruz ve böreğin üzerine sürüyoruz.

Önceden ısıtılmış 180 derece fırında altı ve üstü kızarıncaya kadar yaklaşık 15 dakika pişiriyoruz. Böreğimiz fırından çıkardıktan sonra üzerine fırça ile fazla ıslatmadan su sürüyoruz. Bu işlem böreğin kuruluğunu giderecektir. Daha sonra üzerine bir bez örtüp 10 dakika dinlendiriyoruz.

Afiyet olsun.

Not: Fırından çıkan hamur ürünlerini fırından çıkar çıkmaz keserseniz hem sağlıksız olur hem de keserken ezilir.

Ekmek Hamurundan Börek Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Arabaşı Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Arabaşı Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Evde Şeker Hamuru Yapı mı?

Evde Şeker Hamuru Yapı mı?

Haşhaşlı Hamur İşleri Tarifi ve Malzemeleri

Haşhaşlı Hamur İşleri Tarifi ve Malzemeleri

Ispanaklı Börek Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Ispanaklı Börek Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Milföy Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Milföy Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Pişi Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Pişi Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

İtalyan Pizza Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

İtalyan Pizza Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Fırında Hamur Mayalama Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Hamur Mayalama Tarifi ve Malzemeleri

Pasta Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Pasta Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Hamurdan Dondurma Yapımı

Hamurdan Dondurma Yapımı

Pasta Şeker Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Pasta Şeker Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Evde Şeker Hamuru Nasıl Yapılır?

Evde Şeker Hamuru Nasıl Yapılır?

Tuzlu Hamur İşleri Tarifi ve Malzemeleri

Tuzlu Hamur İşleri Tarifi ve Malzemeleri

Hamur Kabartma Tarifi ve Malzemeleri

Hamur Kabartma Tarifi ve Malzemeleri

Hamurdan Yapılan Şeyler Tarifi ve Malzemeleri

Hamurdan Yapılan Şeyler Tarifi ve Malzemeleri

Hamurdan yapılan şeyler, hamur Türk mutfağında vazgeçilmez bir yere sahiptir. Çoğu yemeklerde, tatlılarda, pastalarda kullanılır. Ana yiyecek olarak tükettiğimiz ekmek[...]

Mayalı Hamur Tarifi ve Malzemeleri

Mayalı Hamur Tarifi ve Malzemeleri

Mayalı Hamur, Hamur işi pasta çeşitleri, herkes tarafından beğenilmektedir. Genellikle tuzlu olanlar daha çok tercih edilmektedir. Bunlarda mayalı hamur ve normal hamur ola[...]

Hamur Tatlıları Tarifi ve Malzemeleri

Hamur Tatlıları Tarifi ve Malzemeleri

Hamur tatlıları, hamur tatlıları sütlü tatlılara nazaran daha ağır olsa da Türk mutfağının vazgeçilmezleri arasındadır. Yüzlerce çeşit hamur tatlısı tarifi bul[...]

Hamur Nasıl Yapılır?

Hamur Nasıl Yapılır?

Hamur Nasıl Yapılır, Mutfaklarda hazırlanan hamurlar, kullanım amaçlarına göre çok çeşitlidir. Hamur yoğururken kullandığımız katkı malzemesi, sertlik derecesi ve [...]

Milföy Hamurundan Börek Tarifi ve Malzemeleri

Milföy Hamurundan Börek Tarifi ve Malzemeleri

Milföy hamurundan yapılan börek hem lezzetli hem de pratik bir lezzettir. Bayanların beş çaylarının, vazgeçilmezlerindendir. Milföy hamurundan, birkaç çeşit börek yap[...]

Instagram

  • galeri1
  • galeri2
  • galeri3
  • galeri4
  • galeri5
  • galeri6