Ekmek Hamurundan Börek Tarifi ve Malzemeleri
12 Temmuz 2024

Ekmek Hamurundan Börek Tarifi ve Malzemeleri

Ekmek Hamurundan Börek

Ekmek hamuru, birçok hamur işini hazırlamak için oldukça uygun bir malzemedir. Evde hamurun kıvamını tutturmakta zorlananlar, herhangi bir fırından makul bir fiyata ekmek hamuru alarak çok lezzetli tarifler hazırlayabilirler. Bu tarifi uyguladıktan sonra ne kadar lezzetli olduğuna siz de inanamayacaksınız. Kolay gelsin.

Ekmek Hamurundan Börek Malzemeleri

  • 400 gram ekmek hamuru (Fırından alınız)

İç Harcı İçin

  • 250 gram kıyma
  • 1 kahve fincanı sıvı yağ
  • 3 adet orta boy kuru soğan
  • 2 adet sivri biber
  • 1 adet kırmızı biber
  • 1 çay kaşığı kırmızı pul biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Yeteri kadar tuz

Hamuru Açmak İçin

  • 1 su bardağı sıvı yağ

Üzerine Sürmek İçin

  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 çay kaşığı toz şeker

Ekmek Hamurundan Börek Nasıl Yapılır?

Hamurumuz hazır olduğu için böreği yapmaya ilk olarak iç harcını hazırlayarak başlıyoruz. Bunun için geniş bir tavaya sıvı yağı alıyoruz. Yağ biraz kızardıktan sonra kıymayı ilave ediyoruz. Kıymanın rengi kahverengiye dönünceye kadar karıştırarak kavuruyoruz. Kuru soğanları ve biberleri yemeklik doğrayıp kıymanın üzerine ilave ediyoruz. Soğanlar ve biberler yumuşayıncaya kadar kavuruyoruz. Daha sonra tuzunu ve baharatlarını ilave ettikten sonra karıştırıp, bir miktar soğuması için bir kenara alıyoruz.

Ekmek hamurundan bir elin yumruğundan biraz daha ufak bezeler oluşturuyoruz. Mutfak tezgahının üzerine sıvı yağ sürüyoruz. Bezenin üzerine de sıvı yağ sürüp açabildiğimiz incelikte açıyoruz. Daha sonra merdaneyi bir kenara bırakıp parmak uçları ile hamurun kenarlarından çekiştirip açmaya devam ediyoruz. Bu açma yöntemi biraz ustalık gerektirir. Hamurunuzda yırtılmalar olursa endişelenmeyin. Önemli olan lezzeti yakalamak için hamurun baklava hamuru gibi incelmiş olmasıdır. Hamur yeterince açıldıktan sonra, hamuru tam ortadan ikiye ayıracak bir çizgi halinde iç harcı yerleştiriyoruz. Hamurun bir ucundan tutup diğer ucunun üzerine yerleştiriyoruz. Daha sonra iç harcı koyduğumuz kısımdan başlayarak diğer ucuna doğru fazla sıkışık olmayacak şekilde sarıyoruz. Fırın tepsisini yağlayıp, tepsinin tam ortasına salyangoz gibi fazla sıkı olmayacak şekilde sarıyoruz. Diğer bezelere de aynı işlemi uygulayıp, tepsiyi dolduruyoruz.

Yumurta sarısının üzerine 1 çay kaşığı toz şeker ekleyip çırpıyoruz ve böreğin üzerine sürüyoruz.

Önceden ısıtılmış 180 derece fırında altı ve üstü kızarıncaya kadar yaklaşık 15 dakika pişiriyoruz. Böreğimiz fırından çıktıktan sonra üzerine fırça ile fazla ıslatmadan su sürüyoruz. Bu işlem böreğin kuruluğunu giderecektir. Daha sonra üzerine bir bez örtüp 10 dakika dinlendiriyoruz.

Afiyet olsun.

Not: Fırından çıkan hamur ürünlerini fırından çıkar çıkmaz keserseniz hem sağlıksız olur hem de keserken ezilir.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Hamur Nasıl Yapılır?

Hamur Nasıl Yapılır?

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Karbonatlı Hamur Kızartması Tarifi ve Malzemeleri

Karbonatlı Hamur Kızartması Tarifi ve Malzemeleri

Kruvasan Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Kruvasan Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Hamur Tatlıları Tarifi ve Malzemeleri

Hamur Tatlıları Tarifi ve Malzemeleri

Lahmacun Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Lahmacun Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Elmalı Pasta Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Elmalı Pasta Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Hamurdan Dondurma Yapımı

Hamurdan Dondurma Yapımı

Güncel

Hamur Köftesi Tarifi ve Malzemeleri

Hamur Köftesi Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Pişi Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Pişi Hamuru Tarifi ve Malzemeleri