Menü Forumlar Popüler İçerikler Arama
Yumuşak Pizza Hamuru

Yumuşak Pizza Hamuru

Yumuşak pizza hamuru, Pizza neredeyse bütün çocukların severek yediği bir yemek çeşididir. Biz yetişkinlerinde kilo problemimiz yoksa hayır diyemeyeceğimiz bir lezzettir. Çalışan bayanların kurtarıcısı sayılan bu lezzet genel olarak dışarıdan sipariş edilse de ben evde yapmayı tercih edenlerdenim. Malumunuzdur-ki pizza içerisinde çok fazla çeşidi bulunan bir yiyecektir. Bir çoğumuzun bildiği gibi şarküteride yapılan hileler ve sağlıksız kesimler hijyenden oldukça uzakta. Köklü kurumları tenzih ederek söyleyebilirim-ki pizza dışarıda yenildiği zaman sağlığımız açısından pek faydalı olmuyor. Bir de evde küçük çocuklar var ise evde pizza yapmayı öğrenmek kaçınılmaz oluyor. Ben birkaç denememden sonra evde nasıl yumuşak pizza hamuru yaparım öğrenmiş oldum. Şimdi siz benim kadar uğraşıp malzemelerinizi ziyan etmeyin diye sizlerle paylaşıyorum.

Yumuşak pizza hamuru için gerekli malzemeler

  • 500 gram un,
  • Bira çay bardağı sıvı yağ,
  • Bir çay bardağı ılık su,
  • Bir çay bardağı ılık süt,
  • 40 gram yaş maya,
  • Bir yemek kaşığı toz şeker,
  • Bir çay kaşığı tuz,

Yumuşak Pizza Hamuru Nasıl Yapılır?


40 gram mayayı derin bir kabın içine alalım üzerine bir kaşık toz şekeri atıp sütü ilave edelim maya kabarıp köpürünce-ye kadar 2 3 dk bekleyelim daha sonra sıvı yağı, unu ve diğer malzemeleri ekleyip yoğuralım. Hamur çok karı oldu ise içine biraz daha ılık süt ekleyebiliriz. Eğer çok cıvık bir hamur oldu ise un ilave ederiz. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde etmemiz gerekir, Yoğurduğumuz hamuru 15 veya 20 dk dinlendirip pizza yapımına geçebiliriz. Dinlenen hamurdan avuç içi büyüklüğünde parçalar alıp bezeler yapalım. Oklava kullanmadan elimizle bastırarak bir porsiyon olabilecek şekilde açalım. Açtığımız hamuru altına margarin sürdüğümüz tepsiye alıp üzerine malzemeleri dizelim. Tepsiye margarin sürmemizin nedeni elimizle aştığımız hamurun margarine yapışıp geri toplanmamasını sağlaması üstelik pişerken de tepsiye yapışmadan kolaylıkla çıkartmamızı sağlıyor. Hazırlamış olduğumuz yumuşak pizza hamuruyla dilediğiniz çeşitte enfes pizzalar hazırlayarak çocuklarınız ve kendinizi mutlu edebilirsiniz üstelik gönül rahatlığı ile şimdiden ellerinize sağlık ve afiyet olsun.
Son Güncelleme : 20.01.2024 14:40:00
Yumuşak Pizza Hamuru ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.
Facebook Twitter Pinterest whatsapp
Yumuşak Pizza Hamuru Yorumları
şifre

4 Yorum Yapılmış "Yumuşak Pizza Hamuru"
Teşekkürler tarifinizi deniycem
Melike . 19.06.2017
2 YANITI GÖRÜNTÜLE
İlk hamur mayalamayı en az bir saat mayalandırmak gerekiyor. İkinci dinlendirmeyi de en fazla bir saat yapım. İtalya’da “çıtır†pizza yoktur. Kuzeyden güneye kalınlaşır. Pizza’ya oklava değmez. Pizza yaparken oklava kullanmak pizza hamuruna hakarettir. Pizza’nın esası, domates sosu, mozzarella peyniri, zeytinyağının. Geri kalanlar kişinin keyfine kalmıştır. 250 derecede alt üst pişirilir.
Aldı Scarpa . 30.03.2021 05:21:18
1 YANITI GÖRÜNTÜLE
Biraz fazla Cıvıkl oldu. Ellerimle açmak yerine merdane kullanınca daha da düzgün oldu. Mayalanması biraz daha uzun oldu. Yuvarlak pizza tabağına koyup bir saat daha bekleyince tam İtalyan Napoli pizzası oldu. Sıvı yağ olarak mutlaka zeytinyağı kullanmalı diyorum. Malzeme dizilişi çok önemli. En alta domates sosu konmalı. Üstüne Mozart’la peyniri, onun da üstüne domates ve çok inçe dilinmiş halka halka dilinmiş mor soğanı koymalı. Üstüne kekik. Tuz, pul biber ve fesleğenleri koymalı. İla edeceğiniz elemanları soğanların altına ilave edebilirsiniz. Hamur tarifi Harika. Hata yapmama imkansız.
Osman Aydın . 08.08.2019 12:34:24
CEVAP YAZ
Pizza hamurunu 30 dakika mayalandırdım. Sonra yoğurup oklova ile açtım ve pizza boyutunda açıp yağlanmış unlanmış pizza tepsisine açıp 30 dakika ikinci defa mayalandırın öyle üstüne konuçlanları döşeyip fırına verdim. 200 derecede 45 dakikada nefis pizza oldu.
Lale Mevtanosoğlu . 06.04.2020 18:01:10
CEVAP YAZ
Milföy Hamuru
Milföy Hamuru
Milföy Hamuru, Lezzetli böreklerin yapımında kullanılan milföy hamurunu hazır bulabileceğiniz gibi evde kendiniz de yapabilirsiniz. Ayrıca bu yapımı kolay olmakla beraber sizin için ekonomik de olacaktır. Her seferinde markete inmek yerine evde kendi...
Gözleme Hamuru Tarifi
Gözleme Hamuru Tarifi
Gözleme hamurunun tarifi, çoğunlukla gözleme en kolay atıştırmalık beslenme ögesinden bir tanesidir. Hemen her şehirde pek çok çeşitte gözleme yapılmaktadır. İster mayalı hamur isterse mayasız hamurlara farklı iç malzemeler ekleyerek çok lezzetli göz...
Evde Şeker Hamuru Yapımı
Evde Şeker Hamuru Yapımı
Evde Şeker Hamuru Yapımı, için oldukça az malzemeyle güzel bir tat ortaya çıkarabilirsiniz. Bunun için şerbet ve pudra şekeri yeterli olacaktır. Bunun için en önemli püf nokta şerbetinizin soğuyana kadar sabırlı olmanız gerekmektedir. Sıcak şerbet pu...
Çiğ Börek Hamuru
Çiğ Börek Hamuru
Çiğ börek hamuru, Çiğ börek Eskişehir'e göç eden Kırım tatarlarına özgü bir börek çeşididir. Zamanla Eskişehir mutfağının en tanınmış böreği olan çiğ börek hemen hemen ülkenin dört bir köşesinde sevilerek tüketilmeye başlandı. Eskişehir'e giden herke...
Lazanya Hamuru
Lazanya Hamuru
Lazanya hamuru, lazanya özellikle İtalyanların çeşitli makarnalarından birisidir. Lazanya çoğunlukla kıymalı yapılabildiği gibi aynı zamanda tavuk, sebze çeşitleri, tavuk-mantar ve çeşitli peynirler ile de yapılabilmektedir. Lazanya genellikle üzerin...
Hamur Köftesi
Hamur Köftesi
Hamur köftesi, evde yapabileceğimiz basit bir yemek olmaktadır. İçerisindeki şeyler hemen hemen her zaman evde bulunabilecek malzemeler olmaktadır. Pratikliğinin yanı sıra ise gayet lezzetli bir yemek olmaktadır. Bunun yanı sıra hamur köftesinin de b...
Baklava Hamuru
Baklava Hamuru
Baklava hamuru, özellikle büyük küçük herkesin severek yediği vazgeçilmez bir tatlı çeşididir. Özel günlerde, bayramlarda, düğünlerde ve diğer günlerde aynı zamanda misafirlere de ikram edilebilecek en temel tatlıdır. İster cevizli olsun ister fıstık...
Hamur Tatlıları
Hamur Tatlıları
Hamur tatlıları, hamur tatlıları sütlü tatlılara nazaran daha ağır olsa da Türk mutfağının vazgeçilmezleri arasındadır. Yüzlerce çeşit hamur tatlısı tarifi bulunmakta ve her biri farklı lezzetler ile sofraları süslemektedir. Görünüm ve lezzet bakımın...
Tuzlu Hamur İşleri
Tuzlu Hamur İşleri
Tuzlu hamur işleri, gün masaları, davet sofraları, beş çayları ya da çocuklarınızın beslenme çantaları için değişik tuzlu hamur işi tariflerine yazımızın devamında ulaşabilirsiniz. Yapımları oldukça kolay olan hamur işi tariflerini hiç zorlanmadan ya...
Milföy Hamurundan Börek
Milföy Hamurundan Börek
Milföy hamurundan yapılan börek hem lezzetli hem de pratik bir lezzettir. Bayanların beş çaylarının, vazgeçilmezlerindendir. Milföy hamurundan, birkaç çeşit börek yapmak mümkün. Biz peynirli börek yapacağız. Peynirde de beyaz peynir tercihimdir. Daha...
Krep Hamuru
Krep Hamuru
Krep Hamuru, Anadolu'da farklı isimlerle anılan krep özellikle kahvaltı masalarının vazgeçilmezidir. Tuzlu veya tatlı olarak yenilebilen un, yumurta, süt, sıvı yağ, kabartma tozu ile yapılan bu lezzetli hamur işi, Özellikle Anadolu'da ve Trakya'da ço...
Kurabiye Hamuru
Kurabiye Hamuru
Kurabiye hamuru, önceden yapılıp derin dondurucuda saklanabildiği için çalışan hanımların beklenmedik misafirlere karşı en büyük kurtarıcılarından biridir. Sade, kakaolu, tarçınlı, zencefilli gibi içine konulan malzemeye göre çeşit çeşit kurabiye ham...

 

Peynirli Hamur İşleri
Ekmek Hamurundan Poğaça
Hamurdan Yapılan Şeyler
Elmalı Turta Hamuru
Hamur İşleri
Yumuşak Pizza Hamuru
Kabartma Tozlu Hamur Kızartması
Hamur Nasıl Mayalanır
Kolay Börek Hamuru
Haşhaşlı Hamur İşleri
Ekmek Kadayıfı Hamuru
Kruvasan Hamuru
Makarna Hamuru
Ekler Hamuru
Şeker Hamuru Kurabiye
Elmalı Pasta Hamuru
Waffle Hamuru
Ispanaklı Börek Hamuru
Milföy Hamuru
Gözleme Hamuru Tarifi
Evde Şeker Hamuru Yapımı
Çiğ Börek Hamuru
Lazanya Hamuru
Hamur Köftesi
Baklava Hamuru
Hamur Tatlıları
Tuzlu Hamur İşleri
Milföy Hamurundan Börek
Krep Hamuru
Kurabiye Hamuru
Popüler İçerik
Makarna Hamuru
Makarna Hamuru
Makarna hamuru, Makarna ülkemizde çok sık tüketilen bir yemek çeşididir. Başta çocuklar olmak üzere, biz büyüklerde severek yiyoruz. Bugün ne pişirsem...
Ekler Hamuru
Ekler Hamuru
Ekler hamuru, Ekler hamurunu yapmak, biraz ustalık ister. Sonraki yaptıklarınız, ilkinden daha iyi olacaktır. Ekler hamuru yaparken, detaylara dikkat ...
Şeker Hamuru Kurabiye
Şeker Hamuru Kurabiye
Şeker Hamuru Kurabiye, Şeker hamuru kurabiye tarifi için bazı püf noktalarını sizinle paylaşacağım. Kurabiye hamurumuzu yaptıktan sonra kesinlikle en ...
Elmalı Pasta Hamuru
Elmalı Pasta Hamuru
Elmalı pasta hamuru, halk arasında, genel olarak çok beğenilen bir pasta çeşididir. Bazı kişiler, elmayı sevmediği için bu pastayı sevmeyebilir. Fakat...
Waffle Hamuru
Waffle Hamuru
Waffle Hamuru, Waffle, Belçika'dan tüm dünyaya yayılmış bir tür tatlıdır. Kendine özgü pişirici bir makinesi bulunan bu yiyeceğin ismi, eski Fransızca...
Ispanaklı Börek Hamuru
Ispanaklı Börek Hamuru
Ispanaklı börek hamuru, Börek çeşitleri Türk mutfağında oldukça geniş bir yer kapsamaktadır. Ispanaklı börek bu çeşitlerden sadece bir tanesidir. çoğu...
Popüler İçerik Son Forum Konuları Yardım Sayfaları  
Hamur Tatlıları
Tuzlu Hamur İşleri
Milföy Hamurundan Börek
Krep Hamuru
Kurabiye Hamuru
Yoğurt Etkisi
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Son Forum Konuları
Yoğurt Etkisi
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024