Kıymalı Hamur İşleri

Kıymalı Hamur İşleri

Kıymalı hamur işleri, et türlerinden hoşlanan kişiler için kaçınılmaz tariflerdir. Özellikle sıcak sıcak hazırlanılan kıymalı hamur işlerinin yanına ek olarak alternatif bir başka bir gıdaya gerek kalmadan bir bardak meşrubat ile güzel vakitler geçirebilirsiniz. Bilhassa et sevmeyen çocuklarınız varsa onlara kıymalı hamur işleri hazırlayıp böylelikle etin içerisinde bulunan vitamin ve mineralden de fayda kazandırmış olursunuz. Hazırlanması çok zor olmayan bu tariflerden canınızın istediğini önereceğimiz tarif ile kolay bir şekilde hazırlayabilirsiniz.

Kıymalı Hamur İşleri

Kıymalı Kruvasan İçin Gerekli Malzemeler

  • 1 paket milföy hamur
  • 2 tane yumurta sarısı

İç Harcı İçin

  • 250 gr kıyma
  • 1 yemek kaşığı sıvıyağ
  • 2 yemek kaşığı ince kıyım yapılmış maydanoz
  • 1 yemek kaşığı kuş üzümü
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 şeker kaşığı karabiber
  • 1 yemek kaşığı dolmalık fıstık
  • 2 tane kuru soğan

Kıymalı Kruvasan Hazırlanışı

İlk önce kıymalı iç harcı hazırlayarak işe başlayın. Bunun için öncelikle kıymayı bir tavanın içerisine alın ve kavurmaya başlayın. Kıyma suyunu çekinde içerisine yağı ilave edip bir müddet daha kavurun. Ardından kıymanın içerisinde iki tane kuru soğanı ince kıyım yapıp ilave edin. Kuru soğan yumuşayınca harcın içerisine baharatlar ile beraber tuzu ekleyip harmanlayın. Son olarak ince kıyım yapılmış olan maydanozu ilave edin ve karıştırın. Ayrı bir yanmaz tava alın ve içerisine dolmalık fıstıkları ilave edip kavurun. Kavrulan fıstıkların üzerine kuş üzümlerine ilave edip bir iki kere kaşık ile karıştırın ve kavrulan malzemeyi kıymalı harcın içerisine ilave edin. Hazır olarak temin edilmiş olan hamurdan bir tanesini alın ve üçgen parçaya kesin. Üçgen hamurun bir ucuna kıymalı harçtan ilave dip rulo şeklinde sarın. Sarılan hamuru yağlı kağıt serilmiş bir fırın tepsisinin üzerine dizin. Diğer kalan hamurlara da aynı işlemi uygulayıp üzerine yumurta sarısı sürün ve 185 derecelik fırına gönderin. Her tarafları kızarana dek pişirin ve akabinde fırından alıp sıcak olarak sunum yapın. Afiyet olsun.

Kıymalı Poğaça İçin Gerekli Malzemeler

  • 1 su bardağı oda ısısında yoğurt
  • 1 paket kuru maya
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 4 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 tane yumurta
  • 1 su bardağı sıvıyağ

İç Harcı İçin

  • 300 gr kıyma
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 şeker kaşığı karabiber
  • 1 tane kuru soğan
  • 1 tutam maydanoz
  • 1 şeker kaşığı kırmızı pul biber

Üzeri İçin

  • 1 tane yumurta sarısı
  • Çörek otu ve susam

Kıymalı Poğaça Hazırlanışı

Kıymalı poğaçanın hazırlanmasına ilk olarak kıymalı harç ile başlayın. Bunun için bir tavanın içerisine sıvıyağ ilavesi yapın ve ısıtın. Isınan yağın içerisine bir tane kuru soğanı ince şekilde doğrayıp ilave edin. Soğanlar yumuşadıktan sonra kıymayı ilave edin ve kavurun. Kavrulan malzemelerin içerisine tuz, baharata ve ince kıyım yapılmış maydanozu ilave edip kavurun. Kavrulmuş olan kıymalı iç harcı bir kenara kaldırın ve hamuru yapma aşamasına geçin. Hamur için verilen sıvı malzemeleri hamur yoğurma kabının içerisine alın ve karıştırın. Üzerine bir paket mayayı su ile açıp ilave edin ve şeker serpiştirin. Ardından yavaş yavaş un ilavesi yapıp yoğurmaya başlayın. Hamurun ele yapışmayacak nitelik de olması gerekiyor. Hamuru mayalanması için yarım saat kadar bekletin. Sürenin ardından ceviz büyüklüğünde parçalar kopartın ve eliniz ile hafif açın. Ortasına iç harçtan ilave edin ve hamurun sadece kenar kısımlarını kapatın. Yağlanmış fırın tepsisine kıymalı poğaçaları dizin ve üzerine yumurta sarısı sürün çörek otu ve susam ile süsleyip fırına gönderin. 185-190 derecelik fırında istenilen kıvama gelene dek pişirin. Ardından sıcak olacak şekilde afiyet tüketin.

Kıymalı Börek İçin Gerekli Malzemeler

  • 5 tane yufka
  • 1 su bardağı süt
  • 1 çay bardağı sıvıyağ

İç Harcı İçin

  • 250 gr kıyma
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 şeker kaşığı karabiber
  • 1 tutam maydanoz
  • 2 tane orta boy kuru soğan

Üzeri İçin

  • Yumurta sarısı
  • Çörek otu ve susam

Kıymalı Börek Hazırlanışı

Kıymalı börekleri hazırlamak için bir tane yanmaz tava alın ve içerisine yağı ilave edip kıymayı kavurun. Ardından kuru soğanları ince kıyım yapın ve kıymanın içerisine ilave edip kavurmaya devam edin. Tuz, baharat ve doğanmış maydanozları da ekleyip harcı karıştırın ve ocağın altını kapatın. Bir tane yufkayı tezgahın üzerine serin ve 8 eşit üçgen parçaya kesin. Yufkanın üzerine süt ve yağ sürüp bir yemek kaşığı iç harçtan ilave edin ve rulo şeklinde sarıp yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin. Diğer yufkalara da aynı işlemi uygulayın ve üzerine yumurta sarısı sürüp 185 derecelik fırında pişirin. Afiyet olsun.

Son Güncelleme : 12.11.2018 09:09:30

Kıymalı Hamur İşleri Yorumları

şifre Kırmızı sayı

0 Yorum Yapılmış "Kıymalı Hamur İşleri"

Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin
Milföy Hamuru
Milföy Hamuru
Milföy Hamuru, Lezzetli böreklerin yapımında kullanılan milföy hamurunu hazır bulabileceğiniz gibi evde kendiniz de yapabilirsiniz. Ayrıca bu yapımı kolay olmakla beraber sizin için ekonomik de olacaktır. Her seferinde markete inmek yerine evde kendi...
Gözleme Hamuru Tarifi
Gözleme Hamuru Tarifi
Gözleme hamurunun tarifi, çoğunlukla gözleme en kolay atıştırmalık beslenme ögesinden bir tanesidir. Hemen her şehirde pek çok çeşitte gözleme yapılmaktadır. İster mayalı hamur isterse mayasız hamurlara farklı iç malzemeler ekleyerek çok lezzetli göz...
Evde Şeker Hamuru Yapımı
Evde Şeker Hamuru Yapımı
Evde Şeker Hamuru Yapımı, için oldukça az malzemeyle güzel bir tat ortaya çıkarabilirsiniz. Bunun için şerbet ve pudra şekeri yeterli olacaktır. Bunun için en önemli püf nokta şerbetinizin soğuyana kadar sabırlı olmanız gerekmektedir. Sıcak şerbet pu...
Çiğ Börek Hamuru
Çiğ Börek Hamuru
Çiğ börek hamuru, Çiğ börek Eskişehir'e göç eden Kırım tatarlarına özgü bir börek çeşididir. zamanla Eskişehir mutfağının en tanınmış böreği olan çiğ börek hemen hemen ülkenin dört bir köşesinde sevilerek tüketilmeye başlandı. Eskişehir'e giden herke...
Lazanya Hamuru
Lazanya Hamuru
Lazanya hamuru, lazanya özellikle İtalyanların çeşitli makarnalarından birisidir. Lazanya çoğunlukla kıymalı yapılabildiği gibi aynı zamanda tavuk, sebze çeşitleri, tavuk-mantar ve çeşitli peynirler ile de yapılabilmektedir. Lazanya genellikle üzerin...
Hamur Köftesi
Hamur Köftesi
Hamur köftesi, evde yapabileceğimiz basit bir yemek olmaktadır. İçerisinde ki şeyler hemen hemen her zaman evde bulunabilecek malzemeler olmaktadır. Pratikliğinin yanı sıra ise gayet lezzetli bir yemek olmaktadır. Bunun yanı sıra hamur köftesinin de...
Baklava Hamuru
Baklava Hamuru
Baklava hamuru, özellikle büyük küçük herkesin severek yediği vazgeçilmez bir tatlı çeşididir. Özel günlerde, bayramlarda, düğünlerde ve diğer günlerde aynı zamanda misafirlere de ikram edilebilecek en temel tatlıdır. İster cevizli olsun ister fıstık...
Hamur Tatlıları
Hamur Tatlıları
Hamur tatlıları, hamur tatlıları sütlü tatlılara nazaran daha ağır olsa da Türk mutfağının vazgeçilmezleri arasındadır. Yüzlerce çeşit hamur tatlısı tarifi bulunmakta ve her biri farklı lezzetler ile sofraları süslemektedir. Görünüm ve lezzet bakımın...
Tuzlu Hamur İşleri
Tuzlu Hamur İşleri
Tuzlu hamur işleri, gün masaları, davet sofraları, beş çayları ya da çocuklarınızın beslenme çantaları için değişik tuzlu hamur işi tariflerine yazımızın devamında ulaşabilirsiniz. Yapımları oldukça kolay olan hamur işi tariflerini hiç zorlanmadan ya...
Milföy Hamurundan Börek
Milföy Hamurundan Börek
Milföy hamurundan yapılan börek, hem lezzetli hem de pratik bir lezzettir. Bayanların beş çaylarının, vazgeçilmezlerindendir. Milföy hamurundan, birkaç çeşit börek yapmak mümkün. Biz peynirli börek yapacağız. Peynirde de, beyaz peynir tercihimdir. ...
Krep Hamuru
Krep Hamuru
Krep Hamuru, Anadolu' da farklı isimlerle anılan krep özellikle kahvaltı masalarının vazgeçilmezidir. Tuzlu veya tatlı olarak yenilebilen un, yumurta, süt, sıvı yağ, kabartma tozu ile yapılan bu lezzetli hamur işi, Özellikle Anadolu' da ve Trakya'da ...
Kurabiye Hamuru
Kurabiye Hamuru
Kurabiye hamuru, önceden yapılıp derin dondurucuda saklanabildiği için çalışan hanımların beklenmedik misafirlere karşı en büyük kurtarıcılarından biridir. Sade, kakaolu, tarçınlı, zencefilli gibi içine konulan malzemeye göre çeşit çeşit kurabiye ham...

 

Peynirli Hamur İşleri
Ekmek Hamurundan Poğaça
Hamurdan Yapılan Şeyler
Elmalı Turta Hamuru
Hamur İşleri
Yumuşak Pizza Hamuru
Kabartma Tozlu Hamur Kızartması
Hamur Nasıl Mayalanır
Kolay Börek Hamuru
Haşhaşlı Hamur İşleri
Ekmek Kadayıfı Hamuru
Kruvasan Hamuru
Makarna Hamuru
Ekler Hamuru
Şeker Hamuru Kurabiye
Elmalı Pasta Hamuru
Waffle Hamuru
Ispanaklı Börek Hamuru
Milföy Hamuru
Gözleme Hamuru Tarifi
Evde Şeker Hamuru Yapımı
Çiğ Börek Hamuru
Lazanya Hamuru
Hamur Köftesi
Baklava Hamuru
Hamur Tatlıları
Tuzlu Hamur İşleri
Milföy Hamurundan Börek
Krep Hamuru
Kurabiye Hamuru
Popüler İçerik
Kruvasan Hamuru
Kruvasan Hamuru
Kruvasan Hamuru: Kruvasan, Türkçe adı ayçöreği olan, Fransız mutfağına ait bir açma türüdür. Fransızca'da hilal açması anlamına gelen, Avusturya köken...
Makarna Hamuru
Makarna Hamuru
Makarna hamuru, Makarna ülkemizde çok sık tüketilen bir yemek çeşididir. Başta çocuklar olmak üzere, biz büyüklerde severek yiyoruz. Bugün ne pişirsem...
Ekler Hamuru
Ekler Hamuru
Ekler hamuru, Ekler hamurunu yapmak, biraz ustalık ister. Sonraki yaptıklarınız, ilkinden daha iyi olacaktır. Ekler hamuru yaparken, detaylara dikkat ...
Şeker Hamuru Kurabiye
Şeker Hamuru Kurabiye
Şeker Hamuru Kurabiye, Şeker hamuru kurabiye tarifi için bazı püf noktalarını sizinle paylaşacağım. Kurabiye hamurumuzu yaptıktan sonra kesinlikle en ...
Elmalı Pasta Hamuru
Elmalı Pasta Hamuru
Elmalı pasta hamuru, halk arasında, genel olarak çok beğenilen bir pasta çeşididir. Bazı kişiler, elmayı sevmediği için bu pastayı sevmeyebilir. Fakat...
Waffle Hamuru
Waffle Hamuru
Waffle Hamuru, Waffle, Belçika'dan tüm dünyaya yayılmış bir tür tatlıdır. Kendine özgü pişirici bir makinesi bulunan bu yiyeceğin ismi, eski Fransızca...
Ispanaklı Börek Hamuru
Ispanaklı Börek Hamuru
Ispanaklı börek hamuru, Börek çeşitleri Türk mutfağında oldukça geniş bir yer kapsamaktadır. Ispanaklı börek bu çeşitlerden sadece bir tanesidir. çoğu...
Popüler İçerik Son Forum Konuları Yardım Sayfaları  
Hamur Tatlıları
Tuzlu Hamur İşleri
Milföy Hamurundan Börek
Krep Hamuru
Kurabiye Hamuru
Gizlilik Politikası
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Aralık - 2018