Elmalı Kurabiye Hamuru Tarifi ve Malzemeleri
20 Temmuz 2024

Elmalı Kurabiye Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Elmalı kurabiye hamuru, leziz elmalı kurabiyeler yapmanızı sağlayacak özel bir tariftir. Bu tarif sayesinde misafirlerinizi, eşinizi veya çocuklarınızı mest edebilirsiniz. Vereceğim kurabiye hamuru tarifi sayesinde artık çay saatlerinde veya ev oturmalarında ne yapacağım derdinden kurtulmuş olacaksınız.

Elmalı Kurabiye Hamuru İçin Gerekli Malzemeler
  • 1 paket margarin
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 buçuk su bardağı pudra şekeri
  • 1 adet yumurta
  • 3 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • Aldığı kadar un
  • 4 adet elma
  • 4 yemek kaşığı ezilmiş ceviz içi
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 1 yemek kaşığı pudra şekeri (iç harcı için)
Elmalı Kurabiye Hamuru Nasıl Yapılır?

1 paket margarini oda sıcaklığında bekletin, yumuşasın. Yumuşayan margarini bir kaba alın. Üzerine 1 çay bardağı sıvı yağı, 1 buçuk su bardağı pudra şekerini, 1 adet yumurtayı, 1 paket vanilyayı, 1 paket kabartma tozunu ve 3 yemek kaşığı yoğurdu ekleyerek elinizle karıştırın. Daha sonra üzerine yavaş yavaş unu ekleyin ve kulak memesi kıvamında bir hamur elde edene kadar yoğurun. Hamur hazır hale geldi.

Elmaları soyun ve rendeleyin. 1 yemek kaşığı pudra şekerini, 1 tatlı kaşığı tarçını ve ceviz içini ekleyip kavurun. Soğuması için bekletin. Hazırladığınız hamurdan parçalar koparın ve merdaneyle açın. Üçgen şeklinde kesin ve üzerine elmalı harcı koyup rulo şeklinde sarın. Hazırladığınız elmalı kurabiyeleri yağlanmış fırın tepsisine dizin. Önceden ısıttığınız fırında kurabiyelerin üzeri pembeleşinceye kadar pişirin. Piştikten sonra soğumasını bekleyin. Soğuyan elmalı kurabiyelerin üzerine pudra şekeri döküp servis edin.

Afiyet olsun.

Ekstra Lezzet İpuçları

Not: Dilerseniz harcın içine üzüm katabilir, hamuruna portakal suyu ilave ederek değişik lezzetler yakalayabilirsiniz. Ayrıca, hamurun içine bir miktar rendelenmiş limon kabuğu ekleyerek ferahlatıcı bir aroma elde edebilirsiniz.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

soru

Heybet

20 Temmuz 2024 Cumartesi

Hamurda kulak memesi kıvamını tutturmak zor olmuyor mu? Bir de, elma harcının soğuması ne kadar sürüyor acaba? Misafirler gelmeden her şeyin hazır olması için süreyi iyi ayarlamam gerekiyor.

Cevap yaz
1. Cevap
cevap

Admin

Merhaba Heybet,

Hamurun kulak memesi kıvamını tutturmak bazen zor olabiliyor, ama birkaç denemeden sonra eliniz alışacaktır. Önemli olan un miktarını kontrollü eklemek ve hamuru fazla yoğurmamak. Elma harcının soğuması ise genellikle 15-20 dakika sürüyor. Harcı daha hızlı soğutmak isterseniz, geniş bir tabağa yayıp serin bir yerde bekletebilirsiniz. Misafirler gelmeden her şeyi hazır etmek için bu süreleri göz önünde bulundurmanız iyi olur. Kolay gelsin!

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Pişi Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Pişi Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Pide Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Pide Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Şeker Hamuru Kurabiyesi Tarifi ve Malzemeleri

Şeker Hamuru Kurabiyesi Tarifi ve Malzemeleri

Krep Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Krep Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Kruvasan Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Kruvasan Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Milföy Hamurundan Börek Tarifi ve Malzemeleri

Milföy Hamurundan Börek Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Çiğ Börek Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Çiğ Börek Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Ispanaklı Börek Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Ispanaklı Börek Hamuru Tarifi ve Malzemeleri