Tart Hamuru Tarifi ve Malzemeleri
25 Haziran 2024

Tart Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Tart Hamuru

Tart, özellikle çocukların bayılarak yediği pasta türlerinden biridir. Hazır tartlar yerine evde kendi yaptığımız tartların yerini hazırlar tutmaz. Pastanelerde çeşitli meyveli ve çikolatalı tartları görürüz, ancak bunların nasıl ve hangi koşullarda yapıldığını bilemeyiz. Bu nedenle, çocuklarımızın sağlığı ve kendi sağlığımız için mis kokulu, leziz ve şık görünümlü tartları evde kendi imkanlarımızla yapmalıyız. Belki daha önce hiç yapmamış olabilirsiniz, ancak gönül rahatlığıyla yapabileceğiniz bir tarif sizleri bekliyor. Üstelik tart hamurunu ve kremasını yapmak son derece eğlenceli ve keyiflidir. Her tart yaptığınızda farklı lezzetler ortaya çıkarırsınız. Buna kendiniz bile şaşırabilirsiniz. Ancak, düşündüğünüz kadar zor olmadığını bilmelisiniz; sadece bilmemiz gereken birkaç önemli püf noktası vardır. O halde bu püf noktalara hep birlikte daha yakından bakalım.

Tart Hamuru İçin Püf Noktalar

  • İyi bir tart hamuru için özellikle tüm malzemelerin soğuk olması gerek. Malzemeleri kullanacağımız anda buzdolabından çıkartmalıyız ve hatta mümkünse unu bile buzdolabından çıkartmakta yarar vardır.
  • Hamuru mümkün olduğunca az yoğurmalıyız. Mikser yardımıyla, bir çalıştırıp bir durdurmalıyız. Çünkü tart hamurunun içindeki tereyağı tane tane halde gözükmeli ve fazla ezilmemelidir. Böylece çıtır çıtır ve ağızda dağılan bir tart hamuru elde ederiz.
  • Hazırladığımız hamuru kesinlikle 3-4 saat buzdolabında dinlendirmeliyiz.
  • Dinlenen hamuru merdane yardımıyla açmaya başlayabiliriz. Ancak isteyen eliyle de tart kalıbına yerleştirebilir. Bu hususta dikkat etmeniz gereken; hamuru açarken fazla un kullanmamak ve eğer un kalıntıları var ise bir fırça yardımıyla temizlemektir. Aksi takdirde tart sert olur.
  • Tart hamurunu kalıbına koyarken her tarafının eşit olmasına özen göstermeliyiz.

Tart Hamuru İçin Gerekli Malzemeler

  • 500 gr un
  • 250 gr tereyağı
  • 1 yumurta
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı pudra şekeri

Tart Hamuru Nasıl Yapılır?

Öncelikle mikser kabına unu, pudra şekerini ve tuzu koyarak karıştıralım. Ardından yumurtayı ekleyelim ve son olarak tereyağını ilave edelim. Hamur, kum gibi bir kıvam alacaktır. Elimizle sıktığımızda birbirini tutmalı; isterseniz bu kıvamı soğuk su ile yakalayabilirsiniz. Ardından tezgahın üzerine streç film serelim ve harcımızı üzerine yayalım, sonra hızlıca hamurumuzu yuvarlayalım ve streç film ile sarıp buzdolabında 2 saat dinlendirelim. Dinlenen tart hamurunun içindeki tereyağları tane tane gözükmelidir. Artık tart hamurumuz kalıpla buluşmaya hazır. Merdane veya elle açılan hamur, kalıba eşit bir şekilde konur. Kalıbın kenar tırtıklı yerine bastırmayı unutmayalım. Bir çatal yardımıyla delikler açalım ve pişirmeye hazır hale getirelim. İsteğinize göre krema ve meyvelerle eğlenceli bir şekilde süsleyebilirsiniz. Gerçekten tadına bir kez baktığınızda artık her hafta sonu severek yapabileceğiniz bir tatlı pasta türü olacaktır. Görüntüsü ve sunumu da bir o kadar şık. Tadının damağınızda kalması dileğiyle.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Mantı Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Mantı Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Çarşaf Böreği Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Çarşaf Böreği Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Hamur Köftesi Tarifi ve Malzemeleri

Hamur Köftesi Tarifi ve Malzemeleri

Börek Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Börek Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Mayalı Hamur Tarifi ve Malzemeleri

Mayalı Hamur Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Hamurdan Yapılan Şeyler Tarifi ve Malzemeleri

Hamurdan Yapılan Şeyler Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Milföy Hamurundan Börek Tarifi ve Malzemeleri

Milföy Hamurundan Börek Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Pasta Şeker Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Pasta Şeker Hamuru Tarifi ve Malzemeleri