Tart Hamuru Tart, özellikle çocukların bayılarak yediği pasta türlerinden biridir. Hazır tartlar yerine evde kendi yaptığımız tartların yerini hazırlar tutmaz. Pastanelerde çeşitli meyveli ve çikolatalı tartları görürüz, ancak bunların nasıl ve hangi koşullarda yapıldığını bilemeyiz. Bu nedenle, çocuklarımızın sağlığı ve kendi sağlığımız için mis kokulu, leziz ve şık görünümlü tartları evde kendi imkanlarımızla yapmalıyız. Belki daha önce hiç yapmamış olabilirsiniz, ancak gönül rahatlığıyla yapabileceğiniz bir tarif sizleri bekliyor. Üstelik tart hamurunu ve kremasını yapmak son derece eğlenceli ve keyiflidir. Her tart yaptığınızda farklı lezzetler ortaya çıkarırsınız. Buna kendiniz bile şaşırabilirsiniz. Ancak, düşündüğünüz kadar zor olmadığını bilmelisiniz; sadece bilmemiz gereken birkaç önemli püf noktası vardır. O halde bu püf noktalara hep birlikte daha yakından bakalım. Tart Hamuru İçin Püf Noktalar
Tart Hamuru İçin Gerekli Malzemeler
Tart Hamuru Nasıl Yapılır? Öncelikle mikser kabına unu, pudra şekerini ve tuzu koyarak karıştıralım. Ardından yumurtayı ekleyelim ve son olarak tereyağını ilave edelim. Hamur, kum gibi bir kıvam alacaktır. Elimizle sıktığımızda birbirini tutmalı; isterseniz bu kıvamı soğuk su ile yakalayabilirsiniz. Ardından tezgahın üzerine streç film serelim ve harcımızı üzerine yayalım, sonra hızlıca hamurumuzu yuvarlayalım ve streç film ile sarıp buzdolabında 2 saat dinlendirelim. Dinlenen tart hamurunun içindeki tereyağları tane tane gözükmelidir. Artık tart hamurumuz kalıpla buluşmaya hazır. Merdane veya elle açılan hamur, kalıba eşit bir şekilde konur. Kalıbın kenar tırtıklı yerine bastırmayı unutmayalım. Bir çatal yardımıyla delikler açalım ve pişirmeye hazır hale getirelim. İsteğinize göre krema ve meyvelerle eğlenceli bir şekilde süsleyebilirsiniz. Gerçekten tadına bir kez baktığınızda artık her hafta sonu severek yapabileceğiniz bir tatlı pasta türü olacaktır. Görüntüsü ve sunumu da bir o kadar şık. Tadının damağınızda kalması dileğiyle. Afiyet olsun. |