Mayasız Pizza Hamuru Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024 Çarşamba

Mayasız Pizza Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Mayasız Pizza Hamuru; Mayasız pizza hamurunda her şeyin bir alternatifi olduğu gibi mayanın da bir alternatifi bulunmaktadır. Tıpkı mayalı hamurda olduğu gibi tam kıvamında lezzet bulacağınız mayasız pizza hamuru tarifi de bulunmaktadır. Tarifimiz 4 kişilik olan aile boyudur. Hamuru 30 santim çapında yuvarlak ya da kare biçimindeki tepsi çeşitlerine serip pişirilebilir. Üst malzemelerde de dilenildiği gibi farklılıklar yapılabilir.


Hamur malzemeleri

  • 1 adet kadar yumurta.
  • 5 yemek kaşığı kadar zeytinyağı.
  • 4 yemek kaşığı kadar yoğurt.
  • 1 paket kadar kabartma tozu.
  • 1 çay kaşığı kadar tuz.
  • 1 çay kaşığı kadar toz şeker.
  • Alabildiği kadar un.

Üst malzemeler

  • 150 veya 200 gram kadar mozzarella peyniri ya da rende kaşar peyniri.
  • 15 ve 20 adet kadar dilimlenmiş sucuk.
  • 1 adet kadar domates.
  • 1'er adet kadar yeşil ve kırmızı biber.
  • İsteğe bağlı olarak 5 ve 6 adet kadar mantar.
  • 7 ve 8 adet kadar siyah zeytin.

Sosu için malzemeler

  • Yarım yemek kaşığı kadar domates salçası.
  • 1 yemek kaşığı kadar ketçap.
  • 1 yemek kaşığı kadar zeytinyağı.
  • 1 tatlı kaşığı kadar biber salçası.
  • 1 tutam kadar toz fesleğen.
  • 1 tutam kadar kekik.
  • Yarım çay bardağı kadar su.

Mayasız Pizza Hamuru Nasıl Yapılır?

Un dışındaki bütün hamur malzemelerini derin bir kâseye konulup karıştırılır. Daha sonra, azar azar aldığı kadar un konularak yoğurmaya başlanılır. Kulak memesi kıvamında bir hamur olunca kenara alınır. Hamur kıvamına gelinceye kadar sos yapımına geçilir. Aynı zamanda diğer malzemeler dilimlenip, rendeleyip her şeyi hazırlanır. Sos için listede bulunan malzemeleri kıvam alana değin karıştırması gereklidir. Bütün hazırlıkları tamamlanıp kenarda bekleyen hamuru tezgâha alınıp merdane ile yuvarlak bir biçim verilir. Daha sonra altı yağlanmış olan pişirme tepsinize serip son düzeltmeler yapılır.

Hamurun üstüne sosu döküp köşelerden taşmayacak biçimde yayılır. Daha sonra, ilk olarak rende yapılan peyniri serpiştirilir ve ardından sucuk ve diğer arzu edilen pizza malzemeleri dizilir. Bütün işlemler yapılmışsa 200 derecede önceden ısıtılmış fırının alt gözünde 20 dakika kadar pişirilir. İpucu olarak, peynir ve diğer malzemeler erimeye başladığı zaman pizzanın üstünü bir tepsi ile kapatıp fırının yalnızca alt gözünü çalıştırılırsa üstüyle altının eşit miktarda pişmesini sağlanmış olur. Böylece üst kızarık, altı hamur kalmaz. Hepsi bu kadar pizza pişmesinin ardından yanında buz gibi soğuk içecekle servis yapılabilir.

Mayasız Pizza Hamuru Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Mayasız Pizza Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Mayasız Pizza Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Ispanaklı Börek Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Ispanaklı Börek Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Haşhaşlı Hamur İşleri Tarifi ve Malzemeleri

Haşhaşlı Hamur İşleri Tarifi ve Malzemeleri

Diyet Hamur İşleri Tarifi ve Malzemeleri

Diyet Hamur İşleri Tarifi ve Malzemeleri

İtalyan Pizza Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

İtalyan Pizza Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Börek Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Börek Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Tuzlu Hamur İşleri Tarifi ve Malzemeleri

Tuzlu Hamur İşleri Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Hamur Köftesi Tarifi ve Malzemeleri

Hamur Köftesi Tarifi ve Malzemeleri

Pasta Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Pasta Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Hamur Tatlıları Tarifi ve Malzemeleri

Hamur Tatlıları Tarifi ve Malzemeleri

Mantı Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Mantı Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Pide Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Pide Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Waffle Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Waffle Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Ekmek Hamurundan Pizza Tarifi ve Malzemeleri

Ekmek Hamurundan Pizza Tarifi ve Malzemeleri

Yumuşak Pizza Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Yumuşak Pizza Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Ekmek Kadayıfı Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Ekmek Kadayıfı Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Hamur Tarifi ve Malzemeleri

Hamur Tarifi ve Malzemeleri

Ekmek Hamurundan Börek Tarifi ve Malzemeleri

Ekmek Hamurundan Börek Tarifi ve Malzemeleri

Ekmek Hamurundan Börek, ekmek hamuru birçok hamur işini hazırlamak için çok uygun bir hamurdur. Evde hamurun kıvamını tutturmayı başaramayanlar, herhangi bir fırından [...]

Kolay Börek Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Kolay Börek Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Kolay börek hamuru: Türk milleti olarak börek çeşitlerini severek ve bol miktarda tüketen bir toplumuz. Ülkenin neresine gidersek gidelim mutlaka herhangi bir köşe başın[...]

Ekmek Hamurundan Poğaça Tarifi ve Malzemeleri

Ekmek Hamurundan Poğaça Tarifi ve Malzemeleri

Ekmek hamurundan poğaça, Basit malzemesi un, su ve mayanın meydana getirdiği ekmek hamuruyla sayısız lezzet yapabilirsiniz. Eskilerden bir reçete sunacağız, çay saati tar[...]

Kabartma Tozlu Hamur Kızartması Tarifi ve Malzemeleri

Kabartma Tozlu Hamur Kızartması Tarifi ve Malzemeleri

Kabartma tozlu hamur kızartması, hamur kızartması her öğünde tüketilebilecek yiyeceklerden biridir. Özellikle kahvaltılarda, brançlarda sıklıkla tüketilir. Kimsenin h[...]

Karbonatlı Hamur Kızartması Tarifi ve Malzemeleri

Karbonatlı Hamur Kızartması Tarifi ve Malzemeleri

Karbonatlı Hamur Kızartması, bu tarifi özellikle kahvaltılarda, beş çayı keyfi esnasında ya da acil durumlarda yapabilirsiniz. Hem çocukların da hem de sizin çok sevece[...]

Instagram

  • galeri1
  • galeri2
  • galeri3
  • galeri4
  • galeri5
  • galeri6