Pizza Hamuru Pizza hamuru: Pizza yediden yetmişe herkesin severek yediği bol çeşitli bir hamur işidir. Çocukların tek tek zorla yediği ne kadar yiyecek var ise pizzanın içinde severek yiyorlar. Tembel annelerin içinde tam bir kurtarıcıdır pizza. Gezmeden mi geldiniz yemeyiniz mi yok ara pizzacıyı gelsin boy boy pizzalar. Birde öğrenci iseniz ve fazla çeşit yemek bilmiyorsanız pizza sipariş etmek kaçınılmaz oldu. Her ne kadar dışarıdan pizza sipariş etmek büyük kolaylık olsa da ben evde kendim yapmayı tercih edenlerdenim. Dışarıdan sipariş ettiğimiz her pizzanın hijyen durumu ve kullanılan malzemelerin kalitesinden emin olamıyoruz bu yüzden pizza hamuru yoğurup evimde yapmayı tercih ediyorum. Ve gönül rahatlığı ile çocuklarıma ve misafirlerime ikram ediyorum.
Her gün Televizyon ekranlarında veya kapılarımıza dağıtılan reklam broşürlerinde çeşitli pizza reklamlarını görüyoruz. Bazen bu iştah kabartan reklamlara karşı koyamayıp aldığımız çok oluyor fakat ne kadar sağlıklıdır bilmiyoruz. Bildiğimiz bir şey var ki şarküteride dönen hileler ve hijyenden uzak ortamlar. Köklü kurumları tenzih ederek ederek söyleyebiliriz ki pizza yapımında kullanılan çoğu malzemeler yani salam sosis sucuk pastırma gibi ürünlerin maliyeti az olsun diye ucuz olan ve merdiven altı ürünleri kullanılmaktadır. Sırf bu yüzden evimizde kendi pizza hamuru yoğurup kalitesinden emin olduğumuz malzemeleri kullanarak dilediğimiz gibi pizza yapabiliriz ve o çok sevdiğimiz masum yavrularımıza sağlıklı ve hijyenli ortamlarda çıtır çıtır lezzetli pizzalar hazırlayabiliriz.
Pizza hamuru için gerekli malzemeler: - 1,5 su bardağı ılık süt,
- 1,5 su bardağı ılık su,
- 1 çay bardağı sıvı yağ,
- 1 tatlı kaşığı toz şeker,
- 1 yemek kaşığı tuz,
- 40 gram yaş maya,
- Alabildiğince un, yaklaşık bir kilo undan 1 su bardağı fazlası un alıyor,
Hazırlanışı: Derin bir kaseye yaş mayayı koyup üstüne 1 kaşık şekeri atalım daha sonra ılık sütü ilave edip mayanın köpürüp kabarmasını bekleyelim. Maya kabarınca üstüne diğer malzemeler olan ılık su, sıvı yağ ve tuzu da ekleyip unu yavaş yavaş unu yavaş yavaş ilave edelim. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde etmemiz lazım. Bu yüzden unu ağır ağır kuyun ve kıvamını tam ayarlayın katı bir hamur elde ederseniz pizzanız taş gibi olur. yoğurduğumuz pizza hamurun üstünü örtüp 20 dakika kadar bekletelim. Bekletip kabarmasını sağladığımız hamuru dilediğimiz büyüklükle eşit parçalara ayıralım yapacağımız pizzanın boyutuna göre. ayırmış olduğumuz parçalardan birini alıp tezgahın üstünde çok az un serperek açalım. Yalnız açma işlemi sırasında kesinlikle oklava veya merdane kullanmıyoruz ellerimizle açıyoruz diğer türlü oklava veya merdane ile açtığımız pizza hamuru istediğimiz esneklikte olmaz ve hiç kabarmaz. Elimizle açtığımız pizza hamurunu altını margarinle yağladığımız tepsilere diziyoruz. Margarin sürüyoruz çünkü pizza hamuru biraz esnek bir hamur olduğu için sıvı yağ veya un serper isek hamur geri toplanacaktır. Tepsinin altına margarin sürdüğümüzde hamur yapışacak ve toplanmasını engelleyecektir hemde piştiğinde kolayca tepsiden çıkmasını sağlayacaktır. Tepsiye yerleştirdiğimiz hamurları 10 dk da malzemelerini koymadan tepside bekletip daha sonra dilediğiniz malzemeyi dize bilirsiniz. Hazırlamış olduğunuz pizzanızı 15 veya 20 dk önceden 170 derece ısıtılmış fırında pişire bilirsiniz. Şimdiden ellerinize sağlık size ve sevdiklerinize afiyet olsun. Son Güncelleme : 07.11.2018 23:32:25 Pizza Hamuru ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz. | 1 Yorum Yapılmış "Pizza Hamuru" İyi günler çocuklarım pizzayı çok seviyor. Dışarıda yemek yerine bazen evde kendim yapmayı istiyorum. Kendim yaptığım zaman da gayet güzel oluyor fakat bu sefer kalabalık bir arkadaş topluluğu gelecek. Acaba fırından hazır hamur alsam pizza hamuru yerine geçer mi? Lütfen bana bilgi verirseniz çok sevinirim şimdiden teşekkür ederim. Memduh . 30.08.2018 2 YANITI GÖRÜNTÜLE Rüştü : Merhabalar, evde pizza yapmak için önce hamuru için ekmek fırınından alacağınız hamuru kullanabilirsiniz. Bu şekilde hamura iç harçları eklenerek evde fırında pişirilebilir. Afiyet olsun. 05.09.2018 23:39:28 Aysu : Pizza hamuru mayalı bir hamurdur mayalı hamur yapan fırından alınıp tercih edilebilir.Pizza hamuruna ilaveten süt şeker eklemek gerekir fırında öle yapılmadığı için evde yapmak daha iyi olacaktır. 04.09.2018 19:51:35 |  | Milföy Hamuru | Milföy Hamuru, Lezzetli böreklerin yapımında kullanılan milföy hamurunu hazır bulabileceğiniz gibi evde kendiniz de yapabilirsiniz. Ayrıca bu yapımı kolay olmakla beraber sizin için ekonomik de olacaktır. Her seferinde markete inmek yerine evde kendi... |  | Gözleme Hamuru Tarifi | Gözleme hamurunun tarifi, çoğunlukla gözleme en kolay atıştırmalık beslenme ögesinden bir tanesidir. Hemen her şehirde pek çok çeşitte gözleme yapılmaktadır. İster mayalı hamur isterse mayasız hamurlara farklı iç malzemeler ekleyerek çok lezzetli göz... |  | Evde Şeker Hamuru Yapımı | Evde Şeker Hamuru Yapımı, için oldukça az malzemeyle güzel bir tat ortaya çıkarabilirsiniz. Bunun için şerbet ve pudra şekeri yeterli olacaktır. Bunun için en önemli püf nokta şerbetinizin soğuyana kadar sabırlı olmanız gerekmektedir. Sıcak şerbet pu... | .jpg) | Çiğ Börek Hamuru | Çiğ börek hamuru, Çiğ börek Eskişehir'e göç eden Kırım tatarlarına özgü bir börek çeşididir. zamanla Eskişehir mutfağının en tanınmış böreği olan çiğ börek hemen hemen ülkenin dört bir köşesinde sevilerek tüketilmeye başlandı. Eskişehir'e giden herke... |  | Lazanya Hamuru | Lazanya hamuru, lazanya özellikle İtalyanların çeşitli makarnalarından birisidir. Lazanya çoğunlukla kıymalı yapılabildiği gibi aynı zamanda tavuk, sebze çeşitleri, tavuk-mantar ve çeşitli peynirler ile de yapılabilmektedir. Lazanya genellikle üzerin... |  | Hamur Köftesi | Hamur köftesi, evde yapabileceğimiz basit bir yemek olmaktadır. İçerisinde ki şeyler hemen hemen her zaman evde bulunabilecek malzemeler olmaktadır. Pratikliğinin yanı sıra ise gayet lezzetli bir yemek olmaktadır. Bunun yanı sıra hamur köftesinin de... |  | Baklava Hamuru | Baklava hamuru, özellikle büyük küçük herkesin severek yediği vazgeçilmez bir tatlı çeşididir. Özel günlerde, bayramlarda, düğünlerde ve diğer günlerde aynı zamanda misafirlere de ikram edilebilecek en temel tatlıdır. İster cevizli olsun ister fıstık... |  | Hamur Tatlıları | Hamur tatlıları, hamur tatlıları sütlü tatlılara nazaran daha ağır olsa da Türk mutfağının vazgeçilmezleri arasındadır. Yüzlerce çeşit hamur tatlısı tarifi bulunmakta ve her biri farklı lezzetler ile sofraları süslemektedir. Görünüm ve lezzet bakımın... |  | Tuzlu Hamur İşleri | Tuzlu hamur işleri, gün masaları, davet sofraları, beş çayları ya da çocuklarınızın beslenme çantaları için değişik tuzlu hamur işi tariflerine yazımızın devamında ulaşabilirsiniz. Yapımları oldukça kolay olan hamur işi tariflerini hiç zorlanmadan ya... |  | Milföy Hamurundan Börek | Milföy hamurundan yapılan börek, hem lezzetli hem de pratik bir lezzettir. Bayanların beş çaylarının, vazgeçilmezlerindendir. Milföy hamurundan, birkaç çeşit börek yapmak mümkün. Biz peynirli börek yapacağız. Peynirde de, beyaz peynir tercihimdir. ... |  | Krep Hamuru | Krep Hamuru, Anadolu' da farklı isimlerle anılan krep özellikle kahvaltı masalarının vazgeçilmezidir. Tuzlu veya tatlı olarak yenilebilen un, yumurta, süt, sıvı yağ, kabartma tozu ile yapılan bu lezzetli hamur işi, Özellikle Anadolu' da ve Trakya'da ... | .jpg) | Kurabiye Hamuru | Kurabiye hamuru, önceden yapılıp derin dondurucuda saklanabildiği için çalışan hanımların beklenmedik misafirlere karşı en büyük kurtarıcılarından biridir. Sade, kakaolu, tarçınlı, zencefilli gibi içine konulan malzemeye göre çeşit çeşit kurabiye ham... | | | Peynirli Hamur İşleri | | Ekmek Hamurundan Poğaça | | Hamurdan Yapılan Şeyler | | Elmalı Turta Hamuru | | Hamur İşleri | | Yumuşak Pizza Hamuru | | Kabartma Tozlu Hamur Kızartması | | Hamur Nasıl Mayalanır | | Kolay Börek Hamuru | | Haşhaşlı Hamur İşleri | | Ekmek Kadayıfı Hamuru | | Kruvasan Hamuru | | Makarna Hamuru | | Ekler Hamuru | | Şeker Hamuru Kurabiye | | Elmalı Pasta Hamuru | | Waffle Hamuru | | Ispanaklı Börek Hamuru | | Milföy Hamuru | | Gözleme Hamuru Tarifi | | Evde Şeker Hamuru Yapımı | | Çiğ Börek Hamuru | | Lazanya Hamuru | | Hamur Köftesi | | Baklava Hamuru | | Hamur Tatlıları | | Tuzlu Hamur İşleri | | Milföy Hamurundan Börek | | Krep Hamuru | | Kurabiye Hamuru | Popüler İçerik | Makarna Hamuru Makarna hamuru, Makarna ülkemizde çok sık tüketilen bir yemek çeşididir. Başta çocuklar olmak üzere, biz büyüklerde severek yiyoruz. Bugün ne pişirsem... | Ekler Hamuru Ekler hamuru, Ekler hamurunu yapmak, biraz ustalık ister. Sonraki yaptıklarınız, ilkinden daha iyi olacaktır. Ekler hamuru yaparken, detaylara dikkat ... | Şeker Hamuru Kurabiye Şeker Hamuru Kurabiye, Şeker hamuru kurabiye tarifi için bazı püf noktalarını sizinle paylaşacağım. Kurabiye hamurumuzu yaptıktan sonra kesinlikle en ... | Elmalı Pasta Hamuru Elmalı pasta hamuru, halk arasında, genel olarak çok beğenilen bir pasta çeşididir. Bazı kişiler, elmayı sevmediği için bu pastayı sevmeyebilir. Fakat... | Waffle Hamuru Waffle Hamuru, Waffle, Belçika'dan tüm dünyaya yayılmış bir tür tatlıdır. Kendine özgü pişirici bir makinesi bulunan bu yiyeceğin ismi, eski Fransızca... | Ispanaklı Börek Hamuru Ispanaklı börek hamuru, Börek çeşitleri Türk mutfağında oldukça geniş bir yer kapsamaktadır. Ispanaklı börek bu çeşitlerden sadece bir tanesidir. çoğu... | |