Menü Forumlar Popüler İçerikler Arama
Pizza Hamuru

Pizza Hamuru

Pizza hamuru: Pizza yediden yetmişe herkesin severek yediği bol çeşitli bir hamur işidir. Çocukların tek tek zorla yediği ne kadar yiyecek var ise pizzanın içinde severek yiyorlar. Tembel annelerin içinde tam bir kurtarıcıdır pizza. Gezmeden mi geldiniz yemeyiniz mi yok ara pizzacıyı gelsin boy boy pizzalar. Bir de öğrenci iseniz ve fazla çeşit yemek bilmiyorsanız pizza sipariş etmek kaçınılmaz oldu. Her ne kadar dışarıdan pizza sipariş etmek büyük kolaylık olsa da ben evde kendim yapmayı tercih edenlerdenim. Dışarıdan sipariş ettiğimiz her pizzanın hijyen durumu ve kullanılan malzemelerin kalitesinden emin olamıyoruz bu yüzden pizza hamuru yoğurup evimde yapmayı tercih ediyorum ve gönül rahatlığı ile çocuklarıma ve misafirlerime ikram ediyorum.

Her gün Televizyon ekranlarında veya kapılarımıza dağıtılan reklam broşürlerinde çeşitli pizza reklamlarını görüyoruz. Bazen bu iştah kabartan reklamlara karşı koyamayıp aldığımız çok oluyor fakat ne kadar sağlıklıdır bilmiyoruz. Bildiğimiz bir şey var ki şarküteride dönen hileler ve hijyenden uzak ortamlar. Köklü kurumları tenzih ederek söyleyebiliriz ki pizza yapımında kullanılan çoğu malzemeler yani salam sosis sucuk pastırma gibi ürünlerin maliyeti az olsun diye ucuz olan ve merdiven altı ürünleri kullanılmaktadır. Sırf bu yüzden evimizde kendi pizza hamuru yoğurup kalitesinden emin olduğumuz malzemeleri kullanarak dilediğimiz gibi pizza yapabiliriz ve o çok sevdiğimiz masum yavrularımıza sağlıklı ve hijyenik ortamlarda çıtır çıtır lezzetli pizzalar hazırlayabiliriz.

Pizza hamuru için gerekli malzemeler

  • 1,5 su bardağı ılık süt,
  • 1,5 su bardağı ılık su,
  • 1 çay bardağı sıvı yağ,
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker,
  • 1 yemek kaşığı tuz,
  • 40 gram yaş maya,
  • Alabildiğince un, yaklaşık bir kilo undan 1 su bardağı fazlası un alıyor,

Pizza Hamuru Nasıl Yapılır?


Derin bir kâseye yaş mayayı koyup üstüne 1 kaşık şekeri atalım daha sonra ılık sütü ilave edip mayanın köpürüp kabarmasını bekleyelim. Maya kabarınca üstüne diğer malzemeler olan ılık su, sıvı yağ ve tuzu da ekleyip unu yavaş yavaş ilave edelim. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde etmemiz lazım. Bu yüzden unu ağır ağır kuyun ve kıvamını tam ayarlayın katı bir hamur elde ederseniz pizzanız taş gibi olur. Yoğurduğumuz pizza hamurun üstünü örtüp 20 dakika kadar bekletelim. Bekletip kabarmasını sağladığımız hamuru dilediğimiz büyüklükle eşit parçalara ayıralım yapacağımız pizzanın boyutuna göre. Ayırmış olduğumuz parçalardan birini alıp tezgâhın üstünde çok az un serperek açalım. Yalnız açma işlemi sırasında kesinlikle oklava veya merdane kullanmıyoruz ellerimizle açıyoruz diğer türlü oklava veya merdane ile açtığımız pizza hamuru istediğimiz esneklikte olmaz ve hiç kabarmaz. Elimizle açtığımız pizza hamurunu altını margarinle yağladığımız tepsilere diziyoruz. Margarin sürüyoruz çünkü pizza hamuru biraz esnek bir hamur olduğu için sıvı yağ veya un serper isek hamur geri toplanacaktır. Tepsinin altına margarin sürdüğümüzde hamur yapışacak ve toplanmasını engelleyecektir hem de piştiğinde kolayca tepsiden çıkmasını sağlayacaktır. Tepsiye yerleştirdiğimiz hamurları 10 dk. Da malzemelerini koymadan tepside bekletip daha sonra dilediğiniz malzemeyi dizebilirsiniz. Hazırlamış olduğunuz pizzanızı 15 veya 20 dk. Önceden 170 derece ısıtılmış fırında pişirebilirsiniz. Şimdiden ellerinize sağlık size ve sevdiklerinize afiyet olsun.
Son Güncelleme : 20.01.2024 17:34:06
Pizza Hamuru ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.
Facebook Twitter Pinterest whatsapp
Pizza Hamuru Yorumları
şifre

1 Yorum Yapılmış "Pizza Hamuru"
İyi günler çocuklarım pizzayı çok seviyor. Dışarıda yemek yerine bazen evde kendim yapmayı istiyorum. Kendim yaptığım zaman da gayet güzel oluyor fakat bu sefer kalabalık bir arkadaş topluluğu gelecek. Acaba fırından hazır hamur alsam pizza hamuru yerine geçer mi? Lütfen bana bilgi verirseniz çok sevinirim şimdiden teşekkür ederim.
Memduh . 30.08.2018
2 YANITI GÖRÜNTÜLE
Milföy Hamuru
Milföy Hamuru
Milföy Hamuru, Lezzetli böreklerin yapımında kullanılan milföy hamurunu hazır bulabileceğiniz gibi evde kendiniz de yapabilirsiniz. Ayrıca bu yapımı kolay olmakla beraber sizin için ekonomik de olacaktır. Her seferinde markete inmek yerine evde kendi...
Gözleme Hamuru Tarifi
Gözleme Hamuru Tarifi
Gözleme hamurunun tarifi, çoğunlukla gözleme en kolay atıştırmalık beslenme ögesinden bir tanesidir. Hemen her şehirde pek çok çeşitte gözleme yapılmaktadır. İster mayalı hamur isterse mayasız hamurlara farklı iç malzemeler ekleyerek çok lezzetli göz...
Evde Şeker Hamuru Yapımı
Evde Şeker Hamuru Yapımı
Evde Şeker Hamuru Yapımı, için oldukça az malzemeyle güzel bir tat ortaya çıkarabilirsiniz. Bunun için şerbet ve pudra şekeri yeterli olacaktır. Bunun için en önemli püf nokta şerbetinizin soğuyana kadar sabırlı olmanız gerekmektedir. Sıcak şerbet pu...
Çiğ Börek Hamuru
Çiğ Börek Hamuru
Çiğ börek hamuru, Çiğ börek Eskişehir'e göç eden Kırım tatarlarına özgü bir börek çeşididir. Zamanla Eskişehir mutfağının en tanınmış böreği olan çiğ börek hemen hemen ülkenin dört bir köşesinde sevilerek tüketilmeye başlandı. Eskişehir'e giden herke...
Lazanya Hamuru
Lazanya Hamuru
Lazanya hamuru, lazanya özellikle İtalyanların çeşitli makarnalarından birisidir. Lazanya çoğunlukla kıymalı yapılabildiği gibi aynı zamanda tavuk, sebze çeşitleri, tavuk-mantar ve çeşitli peynirler ile de yapılabilmektedir. Lazanya genellikle üzerin...
Hamur Köftesi
Hamur Köftesi
Hamur köftesi, evde yapabileceğimiz basit bir yemek olmaktadır. İçerisindeki şeyler hemen hemen her zaman evde bulunabilecek malzemeler olmaktadır. Pratikliğinin yanı sıra ise gayet lezzetli bir yemek olmaktadır. Bunun yanı sıra hamur köftesinin de b...
Baklava Hamuru
Baklava Hamuru
Baklava hamuru, özellikle büyük küçük herkesin severek yediği vazgeçilmez bir tatlı çeşididir. Özel günlerde, bayramlarda, düğünlerde ve diğer günlerde aynı zamanda misafirlere de ikram edilebilecek en temel tatlıdır. İster cevizli olsun ister fıstık...
Hamur Tatlıları
Hamur Tatlıları
Hamur tatlıları, hamur tatlıları sütlü tatlılara nazaran daha ağır olsa da Türk mutfağının vazgeçilmezleri arasındadır. Yüzlerce çeşit hamur tatlısı tarifi bulunmakta ve her biri farklı lezzetler ile sofraları süslemektedir. Görünüm ve lezzet bakımın...
Tuzlu Hamur İşleri
Tuzlu Hamur İşleri
Tuzlu hamur işleri, gün masaları, davet sofraları, beş çayları ya da çocuklarınızın beslenme çantaları için değişik tuzlu hamur işi tariflerine yazımızın devamında ulaşabilirsiniz. Yapımları oldukça kolay olan hamur işi tariflerini hiç zorlanmadan ya...
Milföy Hamurundan Börek
Milföy Hamurundan Börek
Milföy hamurundan yapılan börek hem lezzetli hem de pratik bir lezzettir. Bayanların beş çaylarının, vazgeçilmezlerindendir. Milföy hamurundan, birkaç çeşit börek yapmak mümkün. Biz peynirli börek yapacağız. Peynirde de beyaz peynir tercihimdir. Daha...
Krep Hamuru
Krep Hamuru
Krep Hamuru, Anadolu'da farklı isimlerle anılan krep özellikle kahvaltı masalarının vazgeçilmezidir. Tuzlu veya tatlı olarak yenilebilen un, yumurta, süt, sıvı yağ, kabartma tozu ile yapılan bu lezzetli hamur işi, Özellikle Anadolu'da ve Trakya'da ço...
Kurabiye Hamuru
Kurabiye Hamuru
Kurabiye hamuru, önceden yapılıp derin dondurucuda saklanabildiği için çalışan hanımların beklenmedik misafirlere karşı en büyük kurtarıcılarından biridir. Sade, kakaolu, tarçınlı, zencefilli gibi içine konulan malzemeye göre çeşit çeşit kurabiye ham...

 

Peynirli Hamur İşleri
Ekmek Hamurundan Poğaça
Hamurdan Yapılan Şeyler
Elmalı Turta Hamuru
Hamur İşleri
Yumuşak Pizza Hamuru
Kabartma Tozlu Hamur Kızartması
Hamur Nasıl Mayalanır
Kolay Börek Hamuru
Haşhaşlı Hamur İşleri
Ekmek Kadayıfı Hamuru
Kruvasan Hamuru
Makarna Hamuru
Ekler Hamuru
Şeker Hamuru Kurabiye
Elmalı Pasta Hamuru
Waffle Hamuru
Ispanaklı Börek Hamuru
Milföy Hamuru
Gözleme Hamuru Tarifi
Evde Şeker Hamuru Yapımı
Çiğ Börek Hamuru
Lazanya Hamuru
Hamur Köftesi
Baklava Hamuru
Hamur Tatlıları
Tuzlu Hamur İşleri
Milföy Hamurundan Börek
Krep Hamuru
Kurabiye Hamuru
Popüler İçerik
Makarna Hamuru
Makarna Hamuru
Makarna hamuru, Makarna ülkemizde çok sık tüketilen bir yemek çeşididir. Başta çocuklar olmak üzere, biz büyüklerde severek yiyoruz. Bugün ne pişirsem...
Ekler Hamuru
Ekler Hamuru
Ekler hamuru, Ekler hamurunu yapmak, biraz ustalık ister. Sonraki yaptıklarınız, ilkinden daha iyi olacaktır. Ekler hamuru yaparken, detaylara dikkat ...
Şeker Hamuru Kurabiye
Şeker Hamuru Kurabiye
Şeker Hamuru Kurabiye, Şeker hamuru kurabiye tarifi için bazı püf noktalarını sizinle paylaşacağım. Kurabiye hamurumuzu yaptıktan sonra kesinlikle en ...
Elmalı Pasta Hamuru
Elmalı Pasta Hamuru
Elmalı pasta hamuru, halk arasında, genel olarak çok beğenilen bir pasta çeşididir. Bazı kişiler, elmayı sevmediği için bu pastayı sevmeyebilir. Fakat...
Waffle Hamuru
Waffle Hamuru
Waffle Hamuru, Waffle, Belçika'dan tüm dünyaya yayılmış bir tür tatlıdır. Kendine özgü pişirici bir makinesi bulunan bu yiyeceğin ismi, eski Fransızca...
Ispanaklı Börek Hamuru
Ispanaklı Börek Hamuru
Ispanaklı börek hamuru, Börek çeşitleri Türk mutfağında oldukça geniş bir yer kapsamaktadır. Ispanaklı börek bu çeşitlerden sadece bir tanesidir. çoğu...
Popüler İçerik Son Forum Konuları Yardım Sayfaları  
Hamur Tatlıları
Tuzlu Hamur İşleri
Milföy Hamurundan Börek
Krep Hamuru
Kurabiye Hamuru
Yoğurt Etkisi
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Son Forum Konuları
Yoğurt Etkisi
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Mart - 2024