Mayalı Hamur Hamur işi pasta çeşitleri, herkes tarafından beğenilmektedir. Genellikle tuzlu olanlar daha çok tercih edilmektedir. Bu hamur işleri, mayalı hamur ve normal hamur olarak ikiye ayrılmaktadır. Şimdi size mayalı hamurun tarifini veriyorum. Mayalı Hamur İçin Gerekli Malzemeler
Mayalı Hamur Nasıl Yapılır? Ilık su ve ılık süt bir kabın içerisine alınır. Ardından tuz ve şeker eklenir, karıştırılır. Karışımın üzerine maya da konulur. Sonra sıvı yağ ve biraz un eklenerek yoğurulur. Eğer un az ise biraz daha eklenerek, ele yapışmayan, yumuşak bir hamur elde edene kadar un eklenip yoğurulur. Hamur kabının üzeri kapatılır, mayalanması için bekletilir. Yaklaşık 1 saat içinde hamur hazır olacaktır. Artık bu hamurun içerisine istediğiniz malzemeyi koyarak, çok lezzetli pastalar yapabilirsiniz. Afiyet olsun. Ekstra Bilgiler Mayalı hamur yaparken dikkat edilmesi gereken bazı önemli noktalar vardır:
Bu ekstra bilgiler, mayalı hamuru daha başarılı bir şekilde hazırlamanıza yardımcı olacaktır. Başarılar ve afiyet olsun. |
Velide
13 Nisan 2024 CumartesiMaya benim mide ve sindirim sistemime hiç gelmeyen birşey. Ne zaman ekmek veya onun gibi unlu ve mayalı şeyler yesem çok kötü oluyorum. Fakat malum ekmek yemeden veya poğaça tarzı ürünler tüketmeden de doyulmuyor. Sizce mayasız hamur yapsam olur mu veya mayasız ekmek falan satışı yapılıyor mu
Cevap yazNora
13 Nisan 2024 CumartesiMerhaba velide hanım, mayasız ekmeği genellik ile yufka yapan yerlerde ev ekmeği şeklinde bulabilirsiniz ve evde de kolaylıkla mayasız ekmek hazırlayıp ister evde ister fırına götürerek de pişirebilirsiniz. Afiyet olsun.
Varaka
13 Nisan 2024 CumartesiMerhabalar yufka ekmegine var maya koymuyorlar midenizi rahatsiz edeceğini düşünmüyorum onu deneye bilirsiniz.
Soru Sor / Yorum Yap