Pasta Şeker Hamuru

Pasta Şeker Hamuru

Pasta Şeker Hamuru; Doğum günlerinin, özel günlerin ve kutlamaların vazgeçilmez malzemesi elbetteki pastadır. Hediye yerine bile geçmektedir. Eskiden pastalar sadece krem şanti ile kapatılıp üstüne yazı yazılıyordu. Günümüzde çağına pastalar bile ayak uydurdu. O kadar göz alıcı ve renkli görseller oluşturuluyor ki pasta üzerinde onu seçerken bile zorlanıyorsun. İşte o göz alıcılığı sağlayan pastaların üstünü kaplayan ve resmen üzerinde her türlü figürü oluşturabileceği imkanının bulunduğu şeker hamurunun tarifini sizlere vereceğim. Pasta yapmayı seven ve her türlü uğraşım diyenler için artık sizde kendi hayal gücünüz ile baş başa kalıp istediğiniz gibi pastalar yapmanızı sağlayacağım.
Uyarı; Pasta yapacak ve üzerini şeker hamuruyla kaplayacak sanız eğer şeker hamurunu pasta yapımından bir gün önce yapmanız gerekir. Çünkü malzemenin dinlenmesi gerekmektedir. Şeker hamurunu yapıp hiç hava almayacak şekilde streç filme sararak oda sıcaklığında bir gün bekletmeniz gerekiyor. Buzdolabına yada buzluğa koymayınız. Bozulmaz ve küflenmez. Özelliği oda sıcaklığında bekliyor olmasıdır.İşte tarifimiz;

Pasta Şeker Hamuru İçin Malzemeler ( 1 kg şeker hamuru için );
  • 900 - 1100 gr arası pudra şekeri ( nişastasız olmalı )
  • 4 yemek kaşığı su
  • 1 yemek kaşığı toz jelatin
  • 8 yemek kaşığı glikoz
  • 1 çay kaşığı tylose-c ( isteğe bağlı )
Önemli Not; yapımına geçmeden önce pudranın nişastasız olması gerektiğini vurgulamak istiyorum. Yapacağımız şeker hamurunun elastik özellikte olacağı için marketlerde satılan pudra şekerlerini tercih etmeyiniz. Çünkü marketteki pudra şekerlerinde az da olsa nişasta mevcuttur. Bu yüzden pasta malzemeleri satan yerlerden nişastasız pudra şekeri temin edebilirsiniz.
Tylose-c ise malzemede tutkallaştırıcı ve elastik özelliği kazandırmaktadır. Pasta üzerinde hamura şekil verecekseniz eğer kullanmanız gerekmektedir. Bunu da gene pasta malzemesi satan yerlerde bulabilirsiniz.

Pasta Şeker Hamuru Yapılışı;

Isıya dayanıklı bir kap alarak içine su ve toz jelatini döküyoruz. Jelatinin şişmesi için 2-3 dk bekliyoruz. Şiştiği zaman pelte kıvamına dönüşmektedir. Benmari usulünü kullanacağız jelatini eritmek için o yüzden başka bir kaba su koyup kaynatıyoruz. Su kaynamaya başladığında toz ve jelatini karıştırdığımız kabı su kaynayan kabın üstüne oturtuyoruz. Kaynamakta olan su ile kabın temas etmemesi gerekiyor. Jelatin suyun buharıyla erimesi gerekmektedir. Jelatin eriyip su kıvamını alınca içine glikozu ilave ediyoruz. Glikozla jelatini karıştırarak glikozun sıvı kıvama gelene kadar eritmeye devam ediyoruz. Tamamen sıvı kıvama gelen jelatini artık kabın üstünden alıyoruz.
Şimdi karıştırma kabına pudra şekerini eleyerek döküyoruz. Elemekte ki amaç şeker hamurunun daha pürüzsüz olması içindir. Kaba aldığımız pudra şekerinin ortasını havuz şeklinde açıp jelatin soğumadan döküyoruz. Sıcak olacağı için ilk önce kaşık yada aparat yardımıyla karıştırıyoruz. Hamurun ısısı düşünce de elimizle yoğurmaya devam ediyoruz. Hamur ele yapışmaz hale gelene kadar yoğurma işlemine devam ediyoruz. Hamur toparlandığında içine son malzememiz olan tylose-c ilave ediyoruz. Malzemeyi hamura iyice yedirmek için biraz daha yoğuruyoruz.
Hamur artık hazır halde şimdi hamuru yukarıda uyarıda söylediğim gibi streç filme hava almayacak şekilde iyice sararak oda sıcaklığında 1 gün boyunca dinlendiriyoruz. Kesinlikle buzdolabına yada buzluğa koymuyoruz.

Pastayı Şeker Hamuru İle Kaplama;

Bir gün boyunca dinlemiş olan şeker hamurunu artık pasta kaplama vakti gelmiştir. Şekiller yapacaksak eğer biraz alıyoruz ve kalıplar yardımıyla şekillendirip en son olarak pastanın üzerine yerleştirebiliriz.
Hamurumuzu aldık ve temiz bir zemine mutlaka nişasta serpip hamuru üzerine koyuyoruz. Daha sonra hamurunda üzerine az miktarda nişasta serpiyoruz ki oklava hamura yapışmasın. Nişastayı serptikten sonra hamuru pastamız büyüklüğünde normal hamur açar gibi açıyoruz. Fakat aradaki tek fark hamuru burada çevirmiyoruz tek yüzeyinden açmaya devam ediyoruz. Hamurumuz ne çok kalın ne de çok ince olmalıdır. Orta kalınlıkta olana kadar genişletmeye devam ediyoruz. İstediğimiz kalınlığa gelince hamuru dikkatli bir şekilde alıp pastanızın üzerine yerleştiriniz. Dikkatli bir şekilde çok çekmeden pastanın yanlarını elimizle hem düzeltip hemde hafif bastırarak yapıştırıyoruz. Üst yüzeyinde pürüz oluşturmamaya gayret edin biraz ustalık gerektiren bir iştir fakat zamanla eliniz alışacaktır.
Pastanın her tarafının düzgün şekilde kaplandığına emin olduktan sonra pastanın bitim yerinden dikkatli bir şekilde keserek artan hamuru çıkarıyoruz. Artık pastamız kaplanmış ve hazır vaziyette isterseniz sade haliyle isterseniz artan şeker hamuruyla kalıplar yardımıyla şekiller yaparak üstünü süsleyebilirsiniz. Pasta şeker hamuru yapımını öğrendiniz artık hayal gücünüzün pastalarınıza yansıma vaktidir.
Son Güncelleme : 10.11.2018 01:14:37

Pasta Şeker Hamuru Yorumları

şifre Kırmızı sayı

0 Yorum Yapılmış "Pasta Şeker Hamuru"

Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin
Milföy Hamuru
Milföy Hamuru
Milföy Hamuru, Lezzetli böreklerin yapımında kullanılan milföy hamurunu hazır bulabileceğiniz gibi evde kendiniz de yapabilirsiniz. Ayrıca bu yapımı kolay olmakla beraber sizin için ekonomik de olacaktır. Her seferinde markete inmek yerine evde kendi...
Gözleme Hamuru Tarifi
Gözleme Hamuru Tarifi
Gözleme hamurunun tarifi, çoğunlukla gözleme en kolay atıştırmalık beslenme ögesinden bir tanesidir. Hemen her şehirde pek çok çeşitte gözleme yapılmaktadır. İster mayalı hamur isterse mayasız hamurlara farklı iç malzemeler ekleyerek çok lezzetli göz...
Evde Şeker Hamuru Yapımı
Evde Şeker Hamuru Yapımı
Evde Şeker Hamuru Yapımı, için oldukça az malzemeyle güzel bir tat ortaya çıkarabilirsiniz. Bunun için şerbet ve pudra şekeri yeterli olacaktır. Bunun için en önemli püf nokta şerbetinizin soğuyana kadar sabırlı olmanız gerekmektedir. Sıcak şerbet pu...
Çiğ Börek Hamuru
Çiğ Börek Hamuru
Çiğ börek hamuru, Çiğ börek Eskişehir'e göç eden Kırım tatarlarına özgü bir börek çeşididir. zamanla Eskişehir mutfağının en tanınmış böreği olan çiğ börek hemen hemen ülkenin dört bir köşesinde sevilerek tüketilmeye başlandı. Eskişehir'e giden herke...
Lazanya Hamuru
Lazanya Hamuru
Lazanya hamuru, lazanya özellikle İtalyanların çeşitli makarnalarından birisidir. Lazanya çoğunlukla kıymalı yapılabildiği gibi aynı zamanda tavuk, sebze çeşitleri, tavuk-mantar ve çeşitli peynirler ile de yapılabilmektedir. Lazanya genellikle üzerin...
Hamur Köftesi
Hamur Köftesi
Hamur köftesi, evde yapabileceğimiz basit bir yemek olmaktadır. İçerisinde ki şeyler hemen hemen her zaman evde bulunabilecek malzemeler olmaktadır. Pratikliğinin yanı sıra ise gayet lezzetli bir yemek olmaktadır. Bunun yanı sıra hamur köftesinin de...
Baklava Hamuru
Baklava Hamuru
Baklava hamuru, özellikle büyük küçük herkesin severek yediği vazgeçilmez bir tatlı çeşididir. Özel günlerde, bayramlarda, düğünlerde ve diğer günlerde aynı zamanda misafirlere de ikram edilebilecek en temel tatlıdır. İster cevizli olsun ister fıstık...
Hamur Tatlıları
Hamur Tatlıları
Hamur tatlıları, hamur tatlıları sütlü tatlılara nazaran daha ağır olsa da Türk mutfağının vazgeçilmezleri arasındadır. Yüzlerce çeşit hamur tatlısı tarifi bulunmakta ve her biri farklı lezzetler ile sofraları süslemektedir. Görünüm ve lezzet bakımın...
Tuzlu Hamur İşleri
Tuzlu Hamur İşleri
Tuzlu hamur işleri, gün masaları, davet sofraları, beş çayları ya da çocuklarınızın beslenme çantaları için değişik tuzlu hamur işi tariflerine yazımızın devamında ulaşabilirsiniz. Yapımları oldukça kolay olan hamur işi tariflerini hiç zorlanmadan ya...
Milföy Hamurundan Börek
Milföy Hamurundan Börek
Milföy hamurundan yapılan börek, hem lezzetli hem de pratik bir lezzettir. Bayanların beş çaylarının, vazgeçilmezlerindendir. Milföy hamurundan, birkaç çeşit börek yapmak mümkün. Biz peynirli börek yapacağız. Peynirde de, beyaz peynir tercihimdir. ...
Krep Hamuru
Krep Hamuru
Krep Hamuru, Anadolu' da farklı isimlerle anılan krep özellikle kahvaltı masalarının vazgeçilmezidir. Tuzlu veya tatlı olarak yenilebilen un, yumurta, süt, sıvı yağ, kabartma tozu ile yapılan bu lezzetli hamur işi, Özellikle Anadolu' da ve Trakya'da ...
Kurabiye Hamuru
Kurabiye Hamuru
Kurabiye hamuru, önceden yapılıp derin dondurucuda saklanabildiği için çalışan hanımların beklenmedik misafirlere karşı en büyük kurtarıcılarından biridir. Sade, kakaolu, tarçınlı, zencefilli gibi içine konulan malzemeye göre çeşit çeşit kurabiye ham...

 

Peynirli Hamur İşleri
Ekmek Hamurundan Poğaça
Hamurdan Yapılan Şeyler
Elmalı Turta Hamuru
Hamur İşleri
Yumuşak Pizza Hamuru
Kabartma Tozlu Hamur Kızartması
Hamur Nasıl Mayalanır
Kolay Börek Hamuru
Haşhaşlı Hamur İşleri
Ekmek Kadayıfı Hamuru
Kruvasan Hamuru
Makarna Hamuru
Ekler Hamuru
Şeker Hamuru Kurabiye
Elmalı Pasta Hamuru
Waffle Hamuru
Ispanaklı Börek Hamuru
Milföy Hamuru
Gözleme Hamuru Tarifi
Evde Şeker Hamuru Yapımı
Çiğ Börek Hamuru
Lazanya Hamuru
Hamur Köftesi
Baklava Hamuru
Hamur Tatlıları
Tuzlu Hamur İşleri
Milföy Hamurundan Börek
Krep Hamuru
Kurabiye Hamuru
Popüler İçerik
Kruvasan Hamuru
Kruvasan Hamuru
Kruvasan Hamuru: Kruvasan, Türkçe adı ayçöreği olan, Fransız mutfağına ait bir açma türüdür. Fransızca'da hilal açması anlamına gelen, Avusturya köken...
Makarna Hamuru
Makarna Hamuru
Makarna hamuru, Makarna ülkemizde çok sık tüketilen bir yemek çeşididir. Başta çocuklar olmak üzere, biz büyüklerde severek yiyoruz. Bugün ne pişirsem...
Ekler Hamuru
Ekler Hamuru
Ekler hamuru, Ekler hamurunu yapmak, biraz ustalık ister. Sonraki yaptıklarınız, ilkinden daha iyi olacaktır. Ekler hamuru yaparken, detaylara dikkat ...
Şeker Hamuru Kurabiye
Şeker Hamuru Kurabiye
Şeker Hamuru Kurabiye, Şeker hamuru kurabiye tarifi için bazı püf noktalarını sizinle paylaşacağım. Kurabiye hamurumuzu yaptıktan sonra kesinlikle en ...
Elmalı Pasta Hamuru
Elmalı Pasta Hamuru
Elmalı pasta hamuru, halk arasında, genel olarak çok beğenilen bir pasta çeşididir. Bazı kişiler, elmayı sevmediği için bu pastayı sevmeyebilir. Fakat...
Waffle Hamuru
Waffle Hamuru
Waffle Hamuru, Waffle, Belçika'dan tüm dünyaya yayılmış bir tür tatlıdır. Kendine özgü pişirici bir makinesi bulunan bu yiyeceğin ismi, eski Fransızca...
Ispanaklı Börek Hamuru
Ispanaklı Börek Hamuru
Ispanaklı börek hamuru, Börek çeşitleri Türk mutfağında oldukça geniş bir yer kapsamaktadır. Ispanaklı börek bu çeşitlerden sadece bir tanesidir. çoğu...
Popüler İçerik Son Forum Konuları Yardım Sayfaları  
Hamur Tatlıları
Tuzlu Hamur İşleri
Milföy Hamurundan Börek
Krep Hamuru
Kurabiye Hamuru
Gizlilik Politikası
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Aralık - 2018