Evde Börek Hamuru Evde Börek Hamuru Evde börek hamuru açmak biraz el mahareti istemektedir. Bunun için ise ilk bir kaç deneme başarısız geçebilir fakat siz vazgeçmemeli ve başarılı olana kadar denemelisiniz. Size bunun için tarif sırasında tüyolar da vereceğim. Öncelikle malzemeleri hazırlayalım.
Evde Börek Hamuru İçin Malzemeler Evde Börek Hamuru Nasıl Hazırlanır? Öncelikle yoğurma kabına bir miktar un ve koyduğunuz unun yaklaşık 1/3 'ü kadar su ilave edin. Örneğin 10 bardak un için 1.5 su bardağı su idealdir. Ardından hamuru yoğurmaya başlayın. Siz hamuru yoğurdukça kıvamı daha güzel olacaktır. İyi yoğurulmuş bir hamur da sizin hamuru açarken daha iyi sonuçlar elde etmenize yardımcı olur. Hamurunuz hazır olduktan sonra hamurdan yumurtadan daha büyük olacak şekilde parçalar kopartın. Bunları elinizde iyice yuvarlayıp, un serpilmiş tezgaha alın ve ortadan bastırarak düzleşmesini sağlayın. Üzerine tekrar un serperek oklavayla açma işlemine başlayın. Hamuru çok bastırmadan açma işlemini yaparsanız yapışmaz. Daha sonra açtığınız hamuru bir altı yağlanmış bir tepsiye alın ve dinlenmeye bırakın. Tekrar diğer parçaları da aynı şekilde açın ve yağlayın. Dilerseniz hamurların üzerini de yağlayarak üst üste açtığınız hamurları dizebilirsiniz. Ardından büyük bir alanda bu hamuru inceltmek için gererek yanlarından çekiştirin. Hamur iyice inceldikten sonra iç harcınızı dilediğiniz şekilde hazırlayarak serpiştirin ve hamuru yanlardan yuvarlayarak kapatın. Tepsiye yerleştirin ve diğer hamurlara da aynı işlemi uygulayan. İç harcı ve hamurların tamamı bittikten sonra böreğin üzerine çırpılmış yumurtayı fırça yardımıyla sürün ve üzerine dilerseniz susam, çörek otu serpin. Son olarak fırına atın ve fırın derecesini 180 dereceye ayarlayın. Böreğinizi sık sık kontrol ederek ne içi hamur kalacak ne de çok pişecek duruma gelmeden fırından çıkartın. Böreğiniz hazır olduktan sonra servis edebilirsiniz. Bu işlemi yaparken sizin için en önemli nokta hamurları açarken un serpmeyi unutmamalısınız. Aynı zamanda hamurun kıvamını iyi tutturmalı ve hamurları dinlendirirken hamurun kurumamasına özen göstermelisiniz. Çünkü açılmış hamurlar kurursa yırtılır ve siz hamuru gererek açma işleminde başarısız olursunuz. Hamurunuz ne kadar esnek olursa böreği açmak da o kadar kolay olacaktır. Şimdiden sizlere afiyet olsun. Son Güncelleme : 09.11.2018 18:33:54 Evde Börek Hamuru ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz. | 1 Yorum Yapılmış "Evde Börek Hamuru" Çocuklarıma evde börek açmak istiyorum fakat şimdiye kadar hiç evde börek hamuru yapmadım. Evde börek hamuru için gerekli malzemeler nelerdir? Evde börek hamurunun tam kıvamında olması için unun yaklaşık ne kadarı su konmalıdır? Evde börek hamurunun hazırlanışı nasıldır? Börek açmak için hamurdan ne kadar parça alınmalıdır? Detaylı bilgi verir misiniz? Zehra . 06.10.2018 21:20:41 CEVAP YAZ |  | Milföy Hamuru | Milföy Hamuru, Lezzetli böreklerin yapımında kullanılan milföy hamurunu hazır bulabileceğiniz gibi evde kendiniz de yapabilirsiniz. Ayrıca bu yapımı kolay olmakla beraber sizin için ekonomik de olacaktır. Her seferinde markete inmek yerine evde kendi... |  | Gözleme Hamuru Tarifi | Gözleme hamurunun tarifi, çoğunlukla gözleme en kolay atıştırmalık beslenme ögesinden bir tanesidir. Hemen her şehirde pek çok çeşitte gözleme yapılmaktadır. İster mayalı hamur isterse mayasız hamurlara farklı iç malzemeler ekleyerek çok lezzetli göz... |  | Evde Şeker Hamuru Yapımı | Evde Şeker Hamuru Yapımı, için oldukça az malzemeyle güzel bir tat ortaya çıkarabilirsiniz. Bunun için şerbet ve pudra şekeri yeterli olacaktır. Bunun için en önemli püf nokta şerbetinizin soğuyana kadar sabırlı olmanız gerekmektedir. Sıcak şerbet pu... | .jpg) | Çiğ Börek Hamuru | Çiğ börek hamuru, Çiğ börek Eskişehir'e göç eden Kırım tatarlarına özgü bir börek çeşididir. zamanla Eskişehir mutfağının en tanınmış böreği olan çiğ börek hemen hemen ülkenin dört bir köşesinde sevilerek tüketilmeye başlandı. Eskişehir'e giden herke... |  | Lazanya Hamuru | Lazanya hamuru, lazanya özellikle İtalyanların çeşitli makarnalarından birisidir. Lazanya çoğunlukla kıymalı yapılabildiği gibi aynı zamanda tavuk, sebze çeşitleri, tavuk-mantar ve çeşitli peynirler ile de yapılabilmektedir. Lazanya genellikle üzerin... |  | Hamur Köftesi | Hamur köftesi, evde yapabileceğimiz basit bir yemek olmaktadır. İçerisinde ki şeyler hemen hemen her zaman evde bulunabilecek malzemeler olmaktadır. Pratikliğinin yanı sıra ise gayet lezzetli bir yemek olmaktadır. Bunun yanı sıra hamur köftesinin de... |  | Baklava Hamuru | Baklava hamuru, özellikle büyük küçük herkesin severek yediği vazgeçilmez bir tatlı çeşididir. Özel günlerde, bayramlarda, düğünlerde ve diğer günlerde aynı zamanda misafirlere de ikram edilebilecek en temel tatlıdır. İster cevizli olsun ister fıstık... |  | Hamur Tatlıları | Hamur tatlıları, hamur tatlıları sütlü tatlılara nazaran daha ağır olsa da Türk mutfağının vazgeçilmezleri arasındadır. Yüzlerce çeşit hamur tatlısı tarifi bulunmakta ve her biri farklı lezzetler ile sofraları süslemektedir. Görünüm ve lezzet bakımın... |  | Tuzlu Hamur İşleri | Tuzlu hamur işleri, gün masaları, davet sofraları, beş çayları ya da çocuklarınızın beslenme çantaları için değişik tuzlu hamur işi tariflerine yazımızın devamında ulaşabilirsiniz. Yapımları oldukça kolay olan hamur işi tariflerini hiç zorlanmadan ya... |  | Milföy Hamurundan Börek | Milföy hamurundan yapılan börek, hem lezzetli hem de pratik bir lezzettir. Bayanların beş çaylarının, vazgeçilmezlerindendir. Milföy hamurundan, birkaç çeşit börek yapmak mümkün. Biz peynirli börek yapacağız. Peynirde de, beyaz peynir tercihimdir. ... |  | Krep Hamuru | Krep Hamuru, Anadolu' da farklı isimlerle anılan krep özellikle kahvaltı masalarının vazgeçilmezidir. Tuzlu veya tatlı olarak yenilebilen un, yumurta, süt, sıvı yağ, kabartma tozu ile yapılan bu lezzetli hamur işi, Özellikle Anadolu' da ve Trakya'da ... | .jpg) | Kurabiye Hamuru | Kurabiye hamuru, önceden yapılıp derin dondurucuda saklanabildiği için çalışan hanımların beklenmedik misafirlere karşı en büyük kurtarıcılarından biridir. Sade, kakaolu, tarçınlı, zencefilli gibi içine konulan malzemeye göre çeşit çeşit kurabiye ham... | | | Peynirli Hamur İşleri | | Ekmek Hamurundan Poğaça | | Hamurdan Yapılan Şeyler | | Elmalı Turta Hamuru | | Hamur İşleri | | Yumuşak Pizza Hamuru | | Kabartma Tozlu Hamur Kızartması | | Hamur Nasıl Mayalanır | | Kolay Börek Hamuru | | Haşhaşlı Hamur İşleri | | Ekmek Kadayıfı Hamuru | | Kruvasan Hamuru | | Makarna Hamuru | | Ekler Hamuru | | Şeker Hamuru Kurabiye | | Elmalı Pasta Hamuru | | Waffle Hamuru | | Ispanaklı Börek Hamuru | | Milföy Hamuru | | Gözleme Hamuru Tarifi | | Evde Şeker Hamuru Yapımı | | Çiğ Börek Hamuru | | Lazanya Hamuru | | Hamur Köftesi | | Baklava Hamuru | | Hamur Tatlıları | | Tuzlu Hamur İşleri | | Milföy Hamurundan Börek | | Krep Hamuru | | Kurabiye Hamuru | Popüler İçerik | Makarna Hamuru Makarna hamuru, Makarna ülkemizde çok sık tüketilen bir yemek çeşididir. Başta çocuklar olmak üzere, biz büyüklerde severek yiyoruz. Bugün ne pişirsem... | Ekler Hamuru Ekler hamuru, Ekler hamurunu yapmak, biraz ustalık ister. Sonraki yaptıklarınız, ilkinden daha iyi olacaktır. Ekler hamuru yaparken, detaylara dikkat ... | Şeker Hamuru Kurabiye Şeker Hamuru Kurabiye, Şeker hamuru kurabiye tarifi için bazı püf noktalarını sizinle paylaşacağım. Kurabiye hamurumuzu yaptıktan sonra kesinlikle en ... | Elmalı Pasta Hamuru Elmalı pasta hamuru, halk arasında, genel olarak çok beğenilen bir pasta çeşididir. Bazı kişiler, elmayı sevmediği için bu pastayı sevmeyebilir. Fakat... | Waffle Hamuru Waffle Hamuru, Waffle, Belçika'dan tüm dünyaya yayılmış bir tür tatlıdır. Kendine özgü pişirici bir makinesi bulunan bu yiyeceğin ismi, eski Fransızca... | Ispanaklı Börek Hamuru Ispanaklı börek hamuru, Börek çeşitleri Türk mutfağında oldukça geniş bir yer kapsamaktadır. Ispanaklı börek bu çeşitlerden sadece bir tanesidir. çoğu... | |