Evde Börek Hamuru Tarifi ve Malzemeleri
13 Temmuz 2024

Evde Börek Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Evde Börek Hamuru

Evde börek hamuru açmak biraz el mahareti gerektirir. İlk birkaç denemede başarısız olsanız bile vazgeçmemeli ve başarılı olana kadar denemelisiniz. Bu süreçte size yardımcı olacak bazı püf noktalarını da paylaşacağım. Öncelikle malzemeleri hazırlayalım.

Evde Börek Hamuru İçin Malzemeler

  • Un
  • Su
  • Yumurta
  • Tuz
  • Sıvı yağ

Evde Börek Hamuru Nasıl Yapılır?

Öncelikle yoğurma kabına bir miktar un koyun ve unun yaklaşık üçte biri kadar su ekleyin. Örneğin, 10 bardak un için 1.5 su bardağı su idealdir. Ardından hamuru yoğurmaya başlayın. Hamuru yoğurdukça kıvamı daha güzel olacaktır. İyi yoğurulmuş bir hamur, açma işlemi sırasında daha iyi sonuçlar elde etmenize yardımcı olur.

Hamurunuz hazır olduktan sonra, hamurdan yumurtadan daha büyük olacak şekilde parçalar koparın. Bu parçaları elinizde iyice yuvarlayın, un serpilmiş tezgâha alın ve ortadan bastırarak düzleşmesini sağlayın. Üzerine tekrar un serperek oklavayla açma işlemine başlayın. Hamuru çok bastırmadan açarsanız yapışmaz. Daha sonra açtığınız hamuru altı yağlanmış bir tepsiye alın ve dinlenmeye bırakın. Diğer parçaları da aynı şekilde açın ve yağlayın. Dilerseniz hamurların üzerini de yağlayarak üst üste açtığınız hamurları dizebilirsiniz.

Büyük bir alanda, hamuru inceltmek için yanlarından çekiştirin. Hamur iyice inceldikten sonra iç harcınızı dilediğiniz şekilde hazırlayarak serpiştirin ve hamuru yanlardan yuvarlayarak kapatın. Tepsiye yerleştirin ve diğer hamurlara da aynı işlemi uygulayın. İç harç ve hamurların tamamı bittikten sonra böreğin üzerine çırpılmış yumurtayı fırça yardımıyla sürün ve üzerini dilerseniz susam veya çörek otu ile süsleyin. Son olarak, fırına atın ve fırın derecesini 180 dereceye ayarlayın. Böreğinizi sık sık kontrol ederek, içi hamur kalmayacak ve çok pişmeyecek şekilde fırından çıkarın. Böreğiniz hazır olduktan sonra servis edebilirsiniz.

Bu işlemi yaparken dikkat etmeniz gereken en önemli nokta, hamurları açarken un serpmeyi unutmamaktır. Ayrıca, hamurun kıvamını iyi tutturmalı ve hamurları dinlendirirken kurutmamaya özen göstermelisiniz. Açılmış hamurlar kurursa yırtılır ve gererek açma işleminde başarılı olamazsınız. Hamurunuz ne kadar esnek olursa böreği açmak da o kadar kolay olacaktır. Şimdiden afiyet olsun.

Ekstra İpuçları

  • Hamuru yoğururken suyu azar azar ekleyin ki hamurun kıvamını daha iyi kontrol edebilin.
  • Hamuru dinlendirirken üzerini nemli bir bezle örtün, bu kurumasını önleyecektir.
  • İç harç olarak peynir, kıyma, ıspanak veya patates gibi çeşitli malzemeler kullanabilirsiniz.
  • Böreğinizi daha çıtır yapmak için hamurları açarken aralarına eritilmiş tereyağı sürebilirsiniz.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Hamur Nasıl Yapılır?

Hamur Nasıl Yapılır?

Çiğ Börek Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Çiğ Börek Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Erişte Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Erişte Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Poğaça Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Poğaça Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Yumuşak Pizza Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Yumuşak Pizza Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Evde Pizza Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Evde Pizza Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Kıymalı Hamur İşleri Tarifi ve Malzemeleri

Kıymalı Hamur İşleri Tarifi ve Malzemeleri